DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ez a Haas idei jó szereplésének titka

Kevin Magnussen, az amerkai csapat pilótája látja, miben és hol fejlődik csapata. A Haas kétségkívül a középmezőny elején harcol 2018-ban, és a dán versenyző ennek okait tárta fel a nagyközönségnek.

Mindössze nyolc ponttal van lemaradva a konstruktőri negyedik helytől az amerikai istálló, és négy futammal a bajnokság vége előtt ez rendkívül minimálisnak mondható. A Renault jelenlegi formája ráadásul nem a legjobb, amit a Haas csapatfőnöke is megemlített egy korábbi nyilatkozatában.

2017-ben még csak az összetett nyolcadik pozíció jött össze az alakulatnak, 2018-ban viszont nagyot léptek előre, ezt pedig Kevin Magnussen a következőkkel magyarázza: „Úgy gondolom, hogy van néhány dolog, ami szembeötlő idén. Az egyik ilyen a tapasztalat. A csapat minden évben növekszik. Mindenki egyre jobban használja a tapasztalatát, ugyanakkor folyamatosan új tudást is szerez.”

 magnussen-a-jo-szereplesrol-2018



„Az autónk minősége és annak megépítése is sokkal jobban sikerült. Már képesek vagyunk a szándékainknak megfelelő autót a pályára küldeni, és nem fordulnak elő kisebb hibák az alkatrészeinken sem. A gumi kiismerésében is sokat fejlődtünk. Az F1-ben a Pirellik nagyon bonyolultak, és a menedzsmentünk is rengeteget javult. Ezek tehát hozzájárulnak a jó teljesítményhez” – zárta a témát a dán pilóta.

A következő hétvégén a Haas hazai közönség előtt versenyez, de Magnussen szerint nem lesz sokkal nagyobb nyomás emiatt a csapaton: „Abszolút megvan az akarat és a motiváció, hogy jól teljesítsünk az USÁ-ban. Mindig a legjobbunkat akarjuk nyújtani és teljes erőbedobással támadunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Itt most egy kicsivel lesz fontosabb a jó eredmény.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: