DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Williams: Ocon esélyes a második ülésre

Tegnap elkelt a Williams egyik ülése, a kérdés most az, ki kapja a másodikat. Claire Williams csapatfőnök elmondta, őrültség lenne, ha éppen Esteban Ocont hagynák ki a lehetséges pilóták listájáról.

A Williams istálló tegnap mindenki meglepetésére bejelentette: a jelenleg az Formula–2-ben versenyző Gerorge Russell-lel több évre szóló szerződést írtak alá. Sokakban azonban felmerült a kérdés, a brit istálló miért nem azt az Esteban Ocont választotta, akinek továbbra sincs biztosítva a Formula–1-es jövője. Claire Williams csapatfőnök egy a Sky Sportsnak adott interjúban viszont elmondta, természetesen a francia pilóta is nagy eséllyel pályázik arra, hogy 2019-ben náluk versenyezzen.

„Persze, hogy Esteban is benne van a kalapban. Őrültek lennénk, ha éppen őt hagynánk ki" – mondta Williams. „Továbbra is mérlegeljük a lehetőségeket és értékeljük a pilóták teljesítményét. A lista pedig nagyon, nagyon rövid.”

 



A lehetséges jelöltek között többek közt az a Szergej Szirotkin is szerepel, aki idén csatlakozott a Williamshez. Az orosz mellett viszont a lengyel Robert Kubica és az F2-ben versenyző Artem Markelov is egy-egy opciót jelentenek Lance Stroll helyére, aki 2019-től felhetően a Racing Point Force Indiánál fog versenyezni.

Esteban Ocon számára az elérhető F1-es ülésekből viszont egyre kevesebb áll rendelkezésre, hiszen annak ellenére, hogy a Force Indiánál még nem erősítették meg egyik pilótát sem, a legtöbben biztosra veszik Lance Stroll érkezését és Sergio Perez maradását. Így a francia számára a Toro Rosso vagy a Williams maradt lehetőségként, előbbi viszont a Mercedes-kötelék miatt valószínűtlennek tűnik. Míg harmadik opciónak George Russell leszerződtetését követően, a megüresedő teszt- és tartalékpilóta pozíció marad a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: