DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ricciardo melléfogott a Renault-val?

Mark Webber úgy véli, Daniel Ricciardo nagyon merészet húzott azzal, hogy elhagyta a topcsapatnak számító Red Bullt a még mindig csak fejlődőfélben levő Renault-ért. Rövid távon nehéz dolga lesz.

Némileg nagyobb nyomás lesz a korábbi, többszörös futamgyőztes Red Bull pilóta honfitársán, nagy kockázatot vállalt azzal, hogy hosszú távra a Renault-nál képzeli el a jövőjét. Egyelőre szinte egészen biztosnak tűnik, hogy 2019-ben még visszalépés lesz a francia gyári istálló, a többit pedig egyelőre még nem tudhatjuk.

Egyelőre az utóbbi hetek történései és nyilatkozatai nem éppen támasztják alá Ricciardo döntését. Nico Hülkenberg éppen a napokban ismerte el, hogy még hosszú évek kellenek ahhoz, hogy a Renault-val a győzelemért lehessen harcolni, az istálló még mindig csak a fejlődési fázisát éli, az élcsapatok elérése egyelőre távoli célpont.

Ricciardo nagyot húzott, vagy elszúrta pályafutását a Renault-szerződéssel?


Az elmúlt időszakban, de különösen Suzuka óta úgy tűnik, hogy a Honda-motor nagy fejlődésen megy keresztül és ez a fejlődés töretlenül folytatódik a következő hónapokban is. A japán egység már most erősebb, mint a Renault-motor, amely évek óta képtelen igazán átlépni saját korlátait. Mark Webber úgy gondolja, jobb lett volna, ha honfitársa marad jelenlegi csapatánál.

„Egyértelműen világklasszis versenyző és ezt tudja is magáról. Nem kérdés, hogy vasárnaponként ő az egyik legjobb pilóta a mezőnyben. Meglátjuk, hogy alakul, nagyon remélem, hogy mégis zseniális döntést hozott, bizonyára nagy tűz kell, hogy dolgozzon benne, ha ezt végig akarja vinni” – fogalmazott a kilencszeres futamgyőztes ausztrál.

„Tudja, hogy rövidtávon ez visszalépést jelent, jövőre a Red Bull mögött lesz. De ő hosszú távban gondolkozik, ez pedig némi aggodalommal járhat. Az embernek azonban néha egyszer-egyszer szüksége van egy visszalépésre, hogy utána kettővel juthasson előre. Egyelőre van ideje, 29 éves, valószínűleg mindannyian versenyképesnek szeretnénk őt látni és remélhetőleg ez két éven belül meg is történik” – tette hozzá Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: