DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton szuperhétvégéket akar

Radikálisan megváltoztatná a Formula-1-es hétvégéket Lewis Hamilton, ezzel elűzve a száguldó cirkusz versenyein jelentkező gyakori unalmat. Úgy véli, ezt a vezetőségnek meg kellene fontolnia.

Az autósport királykategóriája a Formula-1, de sajnálatos módon meglehetősen kiszámíthatóvá vált. Ezen szeretne változtatni a négyszeres világbajnok brit, aki valószínűleg hamarosan ötszörös bajnokká válik. Akár egészen radikális ötleteket is el tud képzelni, hogy több izgalmat csempésszenek a világbajnokság futamaiba.

Leginkább azokon a helyszíneken szeretne változást, ahol döntő többségében unalmas versenyeket lát a közönség, példaként említette a fordított rajtrácsot is, mint lehetséges megoldást. „Szerintem az egyik legnagyobb, szükséges változtatást a négynapos hétvégék okozzák. Minden évben huszonegy héten 4-4 nap rettentően sok” – idézi Lewis Hamiltont a Motorsport.com szakoldal.

Lewis Hamilton az unalmasabb helyszíneken szuperhétvégéket tudna elképzelni


„Úgy vélem, dinamikusabbá kellene tenni a száguldó cirkuszt. Bizonyos pályákon szuperhétvégéket tarthatnánk, több olyan helyszín is van, ahol meglehetősen unalmas versenyeket látunk. Emlékszem, amikor kicsi voltam és a Formula-1-et néztem, igen gyakran elaludtam nem sokkal a rajt után. Biztos vagyok benne, hogy most is van egy csomó ember, akik a rajt után elszundítanak, majd az ébresztőórájuk kelti fel őket, amit előre beállítottak arra az időpontra, amikor a verseny befejeződik.”

Bár a jelenlegi autókat nagy kihívás vezetni, nem ritka, hogy nem okoz igazi versenyzési örömet. „Szerintem idén kicsit izgalmasabb, ezek a valaha látott legjobb autók. De még mindig egyértelmű, hogy vannak unalmas nagydíjak. Ezeket ki kellene választani és elgondolkodni azon, mit lehet megváltoztatni rajtuk. Akár a megfordított rajtrács alkalmazásával, vagy bármi mással, de hozzá kellene nyúlnunk” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: