DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton Schumachernél is nagyobb lehet

Ross Brawn szerint Lewis Hamiltonban minden megvan ahhoz, hogy egy napon letaszítsa Schumachert a Formula-1 trónjáról. A Ferrari pedig egy fontos embert veszített Marchionne személyében.

Michael Schumachert nem véletlenül tartják a Formula-1 valaha volt egyik, ha nem a legjobb pilótájának. Annyi tény, hogy senki sem nyert rajta kívül hét világbajnoki címet. Manapság Lewis Hamilton tűnik a legösszeszedettebb versenyzőnek.

A 33 éves brit pilóta karnyújtásnyira van ötödik világbajnoki elsőségétől, és Ross Brawn szerint jó úton jár afelé, hogy megdöntse Schumacher rekordjait a Formula-1-ben.

Melyikük hagy majd nagyobb nyomot az F1-ben?


„Nem hittem volna, hogy valaha ezt fogom mondani, de Lewis jó úton halad, hogy megdöntse Schumacher rekordjait. Megvan benne minden, ami ehhez kell. Mindent az irányítása alatt tud tartani, és megvan az a képessége, mint Michaelnek és a legnagyobbaknak, hogy tudja, hogyan kell megnyernie egy olyan versenyt, amit papíron el kéne, hogy veszítsen.”

„Persze Schumacherék idejében teljesen más technológia volt, akkoriban még nem játszott olyan fontos szerepet, mint manapság.”

Ross Brawn beszélt arról is, hogy Marchionne távozásaegyértelműen visszavetette a Ferrarit: „Fontos embert vesztettek el Sergio Marchionne személyében” – idézi Brawnt a GPBlog. „Egy ekkora ember halála nem kis változást jelent egy csapat életében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: