DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norris: Én már eleget bizonyítottam

A McLaren fiatal F1-es tehetsége örül annak, hogy már nem kell "megmutatnia magát" a szabadedzéseken, hanem nyugodtan koncentrálhat arra, ami ilyenkor a feladata.

Már a jövő évre hangolódik a McLaren fiatalja, Lando Norris: a brit tehetség aláírt a wokingiakhoz 2019-re, Carlos Sainz csapattársaként debütálhat majd Formula-1-es versenyzőként, idén pedig jó pár szabadedzésen gyakorolhat erre az eseményre. Norris Spanyolországban és a Hungaroringen is részt vehetett a hivatalos F1-es teszten, a Pirelli gumitesztjén is vezethette az autót, ráadásul már négy szabadedzésen kapott lehetőséget és a szezon hátralevő részében is ez lesz majd a helyzet.

norris-mclaren



"Ez nagyrészt arról szól, hogy felkészítsem magam a jövő ére és arról is, hogy megismerjem a pályákat, így amikor jövőre jövök majd ide, nem megy rá az egész első szabadedzésem arra, hogy felvegyem a ritmust. Ezzel együtt továbbra is az a dolgom, hogy jól vezessek, ne hibázzak, jó visszajelzéseket adjak a mérnököknek, fejlesszem az autót az adott hétvégére és különösen a követkető szezonra" - mondta Norris a témáról.

"Mindent megteszek azért, hogy bizonyítsam: nem csak élvezem a helyzetet, hanem úgy fogom fel, hogy ez az egyetlen gyakorlás áll rendelkezésemre a hétvégére való felkészülséhez. Minden kör számít és nem csinálhatok semmi hülyeséget" - magyarázta, majd arról is beszélt, hogy mennyivel könnyebb helyzetben van a szerződéssel a zsebében.

"Én már eleget bizonyítottam, aláírtam a jövő évre, szóval nincs rajtam akkora nyomás, nyugodtabb vagyok, ami jó dolog" - mutatott rá Norris, aki az F2-es bajnoki címről már lemaradt, így végképp az F1-es felkészülésre koncentrálhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: