DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat: Sok munka áll még előttem

Boldognak érzi magát Danyiil Kvjat, hogy újra esélyt kapott arra, hogy visszatérhessen a Formula-1-be, de tudja, hogy rengeteg munka áll még előtte, hogy felkészüljön a szezonra.

Az orosz pilótát még 2017 vége előtt menesztette a Red Bull, és már az utolsó futamokra Brendon Hartley kapta meg a lehetőséget, hogy bizonyítson a Toro Rossóban. Idén azonban úgy döntöttek, hogy Danyiil Kvjat megérdemel egy második esélyt is arra, hogy beindítsa F1-es karrierjét, így 2019-től ismét, immáron harmadszor lesz a faenzai kiscsapat pilótája.

Bár úgy tűnt, hogy Formula-1-es pályafutása 23 évesen befejeződött, de ő idén a Ferrari tesztpilótája volt, és sokak elmondása szerint sokkal érettebb lett, mint az előző években volt, amikor a sok balesete miatt még a torpedó gúnynevet is ráaggatták.

Kvjat már csak előre tekint


Az orosz most elmondta a GPBlognak, hogy bár örül annak, hogy visszatérhet, de nem elégedhet meg ezzel, mert még nagy munka áll előtte: „Rendkívül pozitív vagyok mostanában, nagyon örülök neki, hogy visszatérhetek. De nem lehetek örökké boldog, eljön az a pont, amikor rá kell jönnöm, mennyi munka vár rám, hogy felkészült legyek. Sokat dolgoztam azon idén, hogy jobb lehessek.”

„Úgy vélem, nagyon fontos, hogy az ember jó mentális állapotban legyen és elégedett tudjon lenni magával. Pontosan ez volt az, amire egész évben fókuszáltam, még akkor is, ha nem mindig volt biztos, hogy újra itt versenyezhetek majd. Amikor már tudtam, hogy visszatérek, egyből tudtam, hogy most már minden jobban fog menni, mint annak idején.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: