DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Russell a Williams egyik 2019-es pilótája

Váratlan versenyzőbejelentést tett a Williams: leigazolták a Formula-2 fő bajnokesélyét, George Russellt – az elmúlt hetekben úgy tűnt, az ifjú tehetség nem kap lehetőséget jövőre.

A 20 éves brit, George Russell a Mercedes nevelőprogramjának tagja, és meggyőző utánpótlás-eredményekkel rendelkezik: 2017-ben első évében megnyerte a GP3-at, és minden esélye megvan rá, hogy ugyanezt a bravúrt a Formula-2-ben is végrehajtsa.

„Óriási megtiszteltetés egy olyan csapathoz csatlakozni, amely a Williams presztízsével és örökségével rendelkezik. Régóta álmodtam a Formula-1-ről. Ahhoz képest, hogy gyerekként a versenyeket néztem, szürreális érzés, hogy felsorakozhatok a rajtrácsra, olyan versenyzők mellé, akiket éveken át csodáltam” – mondta a Williams közleményében Russell. Nemrég még úgy tűnt, az ifjú tehetség parkolópályára kényszerül, mivel nem lesz helye a 2019-es rajtrácson, ellentétben F2-es riválisával, a McLarenhez igazolt Lando Norrisszal.



„Szeretnék köszönetet mondani Claire-nek (Williams) és mindenki másnak a Williamsnél, hogy hisznek bennem, és meghozták ezt a döntést. Úgyszintén Totónak (Wolff) és a csapatnak a Mercedesnél, fantasztikus támogatásukért a GP3-ban és Formula-3-ban” – folytatta a brit pilóta. Sejthető, hogy a Williams választásában a Mercedes keze is benne volt.

„Mindig is igyekeztünk fiatal tehetségeket felkarolni és fejleszteni a Williamsnél, George pedig tökéletesen illek ebbe az étoszba” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes. „Már most nagyra tartják a paddockban, pályafutását pedig mi is nyomon követjük egy ideje. Az eddig vele töltött idő alapján azt hisszük, nagyszerűen fog illeszkedni csapatunkba elkötelezettségével, szenvedélyével és odaadásával.”

A Williamsnél egy szabad hely maradt még: vagy Szergej Szirotkin marad a csapatnál, vagy egy új versenyző érkezik helyére. Lance Stroll egészen biztosan elhagyja az istállót és a Force Indiánál versenyez 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: