DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Szombatonként csúnyán kikap Ricciardo

Elsőre kiegyenlítettnek tűnhet a Red Bull F1-es pilótáinak idei teljesítménye, ám Ricciardo az időmérőkön messze elmarad Verstappentől. Az ausztrál elárulta, mi állhat a háttérben.

Kettő a tizenhárommal szemben. Daniel Ricciardo ilyen arányban kapott ki Max Verstappentől azokon az idei időmérő edzéseken, amelyeken mindkét pilóta mért kört teljesített. Az ausztrál pilóta már tavaly is elégedetlenkedett a kvalifikációs teljesítménye miatt, amit azóta sem sikerült teljes mértékben orvosolnia. „Tavaly nem voltam kibékülve az időmérőimmel” – idézte őt a racefans. „Idén év elején kezdtem azt hinni, hogy elkezdtek változni a dolgok. Nem sikerült maximumot kihozni a helyzetekből, de lehet, hogy Max gyorsul ilyen sokat. Nem tudom, de nem is adom fel.”

ricciardo-verstappen-portre-2018



Bár Verstappen merészen vezet, Ricciardo szerint nem ebben rejlik a csapaton belüli fölénye. „Max egy gyors pilóta, jól szokott vezetni, nem is áll szándékomban az érdemeit lekicsinyíteni, de nem arról van szó, hogy tökösebb lenne a kanyarokban, vagy ilyesmi.”

„Mintha tavaly is elsodródtunk volna. Néhány időmérőn olyan dolgokon gondolkoztam, mint például ’talán négy-öt kattintással még állítani kellett volna az első szárnyon’. Utólag jöttem rá dolgokra. Néha azt érzem, hogy bizonyos dolgokat túl későn ismerünk fel, ezért néhány területen szeretnék proaktívabb lenni. Úgy tűnik, mindig van mit tanulni, ami neki többször sikerült jobban.”

2016-ban, első közös évükben Ricciardo még 11:6 arányban jobban szerepelt az időmérőkön csapattársánál, ám a tavalyi szezon során ez a megoszlás 7:13-ra billent át a holland javára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: