DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Red Bull: Japánt megrengeti, ha jönnek a sikerek

Az energiaitalos istálló vezetősége alig várja, hogy kihajítsa a Renault-erőforrást és a Honda gyári támogatásával guruljon pályára. Helmut Marko szerint a sikerek óriási hatással lesznek Japánra.

Az elmúlt hétvégén a Honda hazai pályáján versenyezhetett a száguldó cirkusz mezőnye. A Toro Rosso istálló támogatottsága megdöbbentő méreteket öltött a japán erőforrás miatt, annak ellenére, hogy az idei szezonban relatíve gyengén teljesítenek. Az időmérő edzésen sikerült is kitűnnie a Hondának, de a verseny kevésbé sikerült jól (igaz, csak részben a motor helytelen kalibrálásának hibájából), így a pontszerző helyről lecsúszott Pierre Gasly és Brendon Hartley is.

A Red Bull főtanácsadója már a következő évekre gondol, hogy milyen fogadtatásban lesz részük a szigetországban, ha a Hondával karöltve valóban győzelmi útra lépnek. „Nagyon biztató és ösztönző. Japánban kitűnő fogadtatásban volt részünk. El tudják képzelni, mi történik, ha nyerni fogunk? Ha az élmezőnyben harcolhatnánk, óriási hatással lenne Japánra” – nyilatkozta Dr Helmut Marko a Motorsport.com szakoldalnak.

A Toro Rosso év elejéhez képest sereghajtóból stabil középcsapat lett


„Óriási pozitívumként tekintünk a jövő szezonra, amikor másik motorral állhatunk rajthoz. Láthattuk, mire voltak képesek Suzukában a kvalifikáción” – tette hozzá a főtanácsadó. A bikák csapatfőnöke szintén fényesen látja a jövőt, látva a Honda legfrissebb fejlesztésű egységét.

„Természetesen mi is láttuk Suzukában és Szocsiban is az új fejlesztést, tisztán láthatjuk a folyamatos javulást. Nagyszerű látni, hogy valódi előrelépéssel jelentkeztek. Nagyon izgatottak vagyunk az elért fejlődésük miatt, így még inkább reményteljesen vághatunk neki 2019-nek” – erősítette meg a főtanácsadó véleményét Christian Horner csapatfőnök is.

„Mindenki láthatja, hogy jelenlegi, egyenesbeli végsebességünk nem valami jó, pont ez az egyik oka, amiért annyira várjuk a Hondával való összeállást, hogy jövőre ezen a területen a lehető legtöbbet fejlődjünk” – tette hozzá Horner. Pierre Gasly azonban egyelőre óvatosságra int. Bár a motor javulását ő is saját bőrén tapasztalja és nagyon elégedett vele, jövőre egy teljesen másik csomagban, a Red Bullban kell bizonyítania a japán erőforrásnak, aminek sikerességét előre nem lehet még tudni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: