DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg: A Renault még messze a sikerektől

Bár a gyári Renault istálló remekül fejlődik az elmúlt 2,5 évben, német pilótája számára egyértelmű, hogy az első helyért folyó harcba még évekig nem szólhat bele. A tervek hosszú távúak.

2016-ban tért vissza gyári istállóként a francia gyártó az előző években csak gyengélkedő Lotust felvásárolva. Az első szezon meglehetősen feledhetőre sikeredett, a pontszerzés is csak ritkán sikerült a Magnussen-Palmer duónak, de erre előre számítottak is a vezetőségben.

Tavaly már az összetett hatodik helyre léptek előre, míg idén továbbra is komoly esélyük van a jelenleg birtokolt negyedik pozíció megtartására. A fejlődés folyamatos és megkérdőjelezhetetlen, ám az is tagadhatatlan, hogy az első három istállótól őket elválasztó szakadék egyelőre hatalmas.

A Renault fejlődik, de továbbra is egy szakadék választja el az első háromtól


Ráadásul az utóbbi időszakban inkább visszaesni látszik a gyári Renault az évad első feléhez képest. „A csata igen szoros a középmezőnyben. A riválisok rengeteg munkát fektettek abba, hogy megnehezítsék a dolgunkat és most nem is tűnik túl jónak a teljesítményünk. De továbbra is jó autóval rendelkezünk, remélem, az utolsó négy versenyen sikerül fejlődnünk, hogy megtarthassuk negyedik pozíciónkat” – nyilatkozta Nico Hülkenberg a L’Equipe című lapnak.

„Tavalyhoz képest a negyedik hely feltétlenül fejlődés, a jó irányba haladunk. Tavaly érkeztem ide, látom, ahogy egyre feljebb kerül a csapat, köszönhetően a Renault komoly mértékű befektetéseinek. De úgy néz ki, további évek kellenek ahhoz, hogy olyan pozícióba kerüljünk, amikor már a győzelmekért harcolhatunk.”

„Több forrással és több emberrel rendelkezünk, mint korábban. Mindig is az volt az ambíciónk, hogy az élre kerüljünk, dobogós helyezésekért és győzelmekért harcolhassunk néhány éven belül. De még mindig csak a fejlődési fázisnál járunk. A struktúránk már olyan szintre került, amire a következő években építhetünk” – tekintett előre Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: