DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Vettel hozzászokott, hogy elengedik

A Japán Nagydíj egyik, sok vitát kiváltó ütközése a verseny elején történt Max Verstappen és Sebastian Vettel között. Jos Verstappen úgy véli, a Ferrari pilóta megszokta, hogy mindig elengedik.

Max Verstappentől viszont azt szokhattuk meg eddigi pályafutása során, hogy rendkívül nehéz megelőzni, utolsó leheletéig harcol a pozíciójáért, időnként nem is teljesen szabályos eszközökkel. A Kimi Raikkönennel történt koccanásért ötmásodperces büntetéssel sújtották, ám a másik Ferrarival történt ütközésében a versenybíróság nem találta vétkesnek.

A német pilóta járt rosszabbul, az összeérés után megperdült és az utolsó pozícióból volt kénytelen felzárkózni, ami csak a hatodik helyig sikerült. Az érintett holland édesapja a korábban szintén az F1-ben versenyző Jos Verstappen (másokkal egyetemben) úgy érzi, fia nem volt hibás az ütközésben, a négyszeres bajnok volt túl optimista.

Sebastian Vettel valóban hozzászokott már, hogy mindenki elengedi?


„Szerintem, ha 270-280 kilométer/órás sebességgel ér valaki egy olyan kanyarhoz, amit maximum kétszázzal lehet bevenni, akkor egészen rövid pillanatot hagy magának a fékezésre. Úgy vélem, nem a legjobb helyet választotta a manőverre” – nyilatkozta Jos Verstappen a Ziggosport számára.

„Vettel megszokta, hogy mindenki kitér az útjából. Általában ez a helyzet, ha valaki Ferrari-motoros autót vezet. Ezt a hétvégi versenyen is láthattuk. Sebastian tudja, hogy mennyire nehéz megelőzni Maxet, meglehetősen optimista volt a kérdéses szituációban.”

Vettel azóta nyilvánosságra hozta, hogy személyesen, négyszemközt szeretné tisztázni az esetet Verstappennel. Ezt a megoldást támogatná a holland édesapja is. „Remélem, valóban így lesz. Max is elmondhatja a maga álláspontját, amikor beszélgetnek. Szerintem ez jobb módja elintézni a dolgokat, mint a közösségi médián keresztül üzengetni” – tette hozzá az egykori holland pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: