DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

FIA: Nem a szenzor miatt esett vissza a Ferrari

Ugyan sokak szerint az FIA új érzékelője fogja vissza a maranellóiak eddig szárnyaló F1-es autóját, Charlie Whiting szerint nem ez a helyzet.

Múlt héten írt arról az Auto Motor und Sport, hogy a Ferrari hirtelen tempóvesztésének oka az, hogy az FIA egy második szenzort telepített az olaszok erőforrás-rendszerébe, konkrétan az energia-visszanyerő rendszerbe. Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke ezzel kapcsolatban azt találta igazán érdekesnek, hogy honnan tud bárki is a szenzorról...

"Az akkumulátorunk elég összetett, szóval egyetértettünk az FIA kérésével, hogy dolgozzunk össze velük. Bent van a második szenzor, de ez nem befolyásolja az autónk teljesítményét. Viszont azt elég furcsának találom, hogy mindenki tud erről. Remélem, hogy a jövőben nem lesz mindenki informálva a projektünkről, az elég komoly veszélyt jelentene" - nyilatkozta a Sky Italiának.

szenzor



Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója is egyetértett vele abban, hogy a szenzor nem fogja vissza az autót. "Nem igazán tudom, hogy miért szivárogtak ki az információk. Voltak spekulációk, hogy elhelyeztünk egy mágikus szenzort, de bár ugyan ennél többet nem fogok elárulni, azt mondhatom, hogy a motorteljesítmény szempontjából nem értünk egyet a sugallatokkal" - utalt arra, hogy szerinte nem ettől lett gyengébb a Ferrari.

"Beszéltünk Maurizio Arrivabenével és tisztáztuk a helyzetet. Ennél többet nem mondhatok, mert akkor részleteket árulnék el a Ferrari autójáról a többieknek és ezt nem tehetem meg" - magyarázta Whiting. Nemcsak emiatt kell azonban aggódnia a Ferrarinak és Arrivabenének, hiszen ahogy megírtuk, a csapaton belül si van bőven feszültség...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: