DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Nem fogom elhagyni a Ferrarit

A négyszeres világbajnok nem fogja elhagyni a Ferrarit csak azért, mert idén sem sikerült elhódítani a világbajnoki címet. Persze egy kis esélye még van, és ő kapaszkodik is az utolsó szalmaszálba.

A szezon első felében, különösen a nyáron úgy tűnt, hogy idén végre megtörhetik a Mercedes turbó érában látott egyeduralmát az olaszok, azonban Vettel és a Ferrari nem tudták kihasználni a technika nyújtotta tempóelőnyt, amely azóta már a Mercedes oldalán áll, és elúszni látszik a világbajnoki cím Vettel számára.

A nyári szünet után Belgiumban még magabiztosan nyert a német, aztán Olaszország óta valami megváltozott. Ott még nagy csatában maradt alul a Ferrari a Mercedesszel szemben, viszont Szingapúrban, Oroszországban és most Japánban sem volt ellenszerük az Ezüst Nyilak tempójára.

Vettel otthon érzi magát a Scuderiánál


Vettel a Japán Nagydíjat követően azonban kijelentette, hogy nem fogja elhagyni a Ferrarit azért, mert idén sem alakultak úgy a dolgok, ahogyan azt várták: „Nem fogom elhagyni a Ferrarit. A csapat része vagyok, és azt szeretném, ha a továbbiakban is ez lenne a helyzet, és nem más” – idézi a német Auto Bild Sebastian Vettelt.

„Nagyon sok van még bennünk. Bár az utolsó versenyek valóban nem sikerültek jól a mi szempontunkból, és megkönnyítettük a Mercedes dolgát, de a csapat hozzáállásával még most sincs semmi probléma.”

A német ezután azt is elismerte, hogy innen már aligha lesz esélye bármire is, de azért nem fogja feladni: „Persze tudjuk, hogy most már nagyon nehéz helyzetben vagyunk. De már nincs is veszítenivalónk. Beleadunk majd mindent, és továbbra is próbáljuk megérteni, hogyan tudnánk gyorsabbá tenni az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: