DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: El fogok beszélgetni Verstappennel

A német kitart amellett, hogy Red Bull-os riválisa hibázott, mikor harcolni kezdett vele a Spoon kanyarban. Habár előadta álláspontját, nem a nyilvánosságon keresztül, hanem személyesen akarja megvitatni a Suzukában történteket.

Ment az egymásra mutogatás a Japán Nagydíj 8. körében történt ütközés miatt: Sebastian Vettel Max Verstappent hibáztatta, mondván, hogy nem hagyott neki elég helyet a belső íven, míg a holland úgy vélekedett, hogy az őt felöklelő ferrarisnak kellett volna óvatosabbnak lennie. Nyilatkozatpárbaj helyett Vettel személyesen szeretné rendezni a problémát:

„Gyors versenyző, ez igaz, de nem segít, ahogy visszatért a pályára a Kimivel való eset után” – utalt az Autosportnak Vettel Verstappen másik balhés ügyére, Kimi Raikkönen kiszorítására, amelyért öt másodperces időbüntetést kapott. „Nem akarom, hogy a vége az legyen, hogy Seb ezt mondja, Max azt mondja. El fogok beszélgetni vele, amikor eljön a megfelelő idő, én ezt az utat részesítem előnyben. De mivel felteszik ezeket a kérdéseket, én válaszolok rájuk.”



Vettel kiemelte, miután a nyolcadik rajthelyről indult, sietős dolga volt, hiszen utol akarta érni a Mercedeseket. A Verstappen elleni harc a biztonsági autós fázis után már a dobogós pozícióért folyt:

„Mit gondolnak, hányszor teheti meg az ember, hogy várjon? Nem csak ellene versenyeztem, hanem ideális esetben az élen levők ellen is. Az akkumulátora kifogyott, láttam a villogó fényeket. Én spóroltam az energiával, hogy közel tudjak maradni hozzá, a hajtűből pedig jól gyorsítottam ki. A 12-es kanyarban meg is húzott, aztán egymás oldalán voltunk, amikor fékeztünk és kanyarodtunk. Hasonlóan csatáztam másokkal, mégis sikerült megcsinálnunk a kanyart. Nem ez a fő előzési pont, de ha fej fej mellett vagytok, szerintem korrekt, amit csináltam. Minden tőlem telhetőt megtettem, de ha egyre közelebb jön, hova kellene mennem?” – írta le a balesetet Vettel.

A négyszeres világbajnok megmagyarázta, mit rontott el szerinte Verstappen: „A probléma az, hogy amikor látta, ott vagyok mellette, abbahagyta a fékezést és megpróbált harcolni. Szerintem ez helytelen volt. Nem hiszem, hogy be tudta volna venni a kanyart, ha nem ütközünk. Csak engem figyelt, pedig a vonalvezetést is kellett volna. Elsősorban mindkettőnknek arra kellett volna összpontosítanunk, hogy megcsináljuk a kanyart, aztán lemeccselni, ki van belül és kívül” – magyarázta a balesetben rövidebbet húzó, utolsó helyre visszaeső, így a végén csupán hatodikként célba érő Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: