DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes megvédte Vettelt

Toto Wolff szerint nem Vettel a hibás, amiért ütközött Verstappennel. Az osztrák úgy véli, a német helyesen cselekedett, és arról is beszélt, hogy a bajnoki címekért is sokat kell még dolgozniuk.

Döntő mozzanat lehet Sebastian Vettel és Max Verstappen incidense a bajnoki címért folytatott harcban. Már csak négy hétvége maradt az évből, de Lewis Hamilton előnye már tetemesnek mondható. A 67 pont a bajnokság ezen szakaszában szinte behozhatatlannak tűnik, de a Ferrari csapatfőnöke elmondta: a végsőkig küzdeni fognak.

Sebastian Vettel helyzete tehát rendkívül nehéz, de Toto Wolff szerint nem a német frusztrációja okozta a suzukai balesetet: „Nem vagyok biztos benne, hogy ő hibázott. Nagyon szépen jött fel a rajthelyéről, és a negyedik pozícióban haladt . Versenyzőként menni kell a további helyekért, és az ajtó nyitottnak tűnt, így adott neki egy esélyt. Ebből lett a versenybaleset, ami miatt visszaesett a mezőny végére.”

 mercedes-megvedte-vettelt



A Mercedes csapatfőnöke addig nem nyugszik meg, amíg nem mondhatja csapatát vagy Hamiltont bajnoknak: „Nem hiszem, hogy a kezünkben van a győzelem, amíg ténylegesen nem történik meg. Még egyik címet sem szereztük meg, ez még egy kicsit odébb van.”

„Tehát úgy állunk hozzá a dologhoz, hogy hétvégéről hétvégére a maximumot kell kihoznunk az autóból, a célunk pedig az, hogy minden pályán, minden körülmények között úgy versenyzünk, mintha minden hétvégén egy új bajnokság indulna péntektől, és ez működik is Spa óta. A Ferrarinak ott nagyon erős hétvégéje volt, mi pedig nem teljesítettünk az elvárásainknak megfelelően.”

„Azóta folyamatosan javítunk a csomagunkon, és a lehető legjobb munkát végezzük el az autón, és a versenyzőink az autóban, ami jó taktikának bizonyult. Senki sem nézi, hol tart a Ferrari, nem arra koncentrálunk, hanem a hétvégékre, és remélhetőleg olyan helyzetben leszünk, amiből győztesen jöhetünk ki” – árulta el a beválni látszó stratégiát az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: