DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo várta, hogy kiessen egy Mercedes

Már nagyon régóta vágyik egy újabb dobogóra, de negyedik helyezése miatt sincs oka a panaszra Suzukában Daniel Ricciardónak, aki hosszú idő után végre jó szájízzel zárt egy hétvégét.

Ricciardo nyáron a Red Bull különféle műszaki problémái miatt inkább a kieséseket halmozta, és eddig az őszi eredményei sem voltak olyanok, amelyek okot adnának a cipőből való ivásra. Szocsiban motorcserés rajtbüntetés, most Suzukában egy időmérős motorhiba vetette vissza, ám a japán versenyen saját elvárásait is felülmúlva a 15. helyről egészen a 4.-ig fel tudott jönni.

ricciardo



„Nagy meglepetésemre képes voltam keresztülmenni a mezőnyön, mármint tényleg előzni. Nem a saját képességeimre célzok ezzel, hanem a pályára, hiszen itt általában nem valami könnyű az előzés. Ki tudtam használni az autónk leszorítóerejét. Tisztában voltam vele, hogy sebezhetőek leszünk az egyenesekben, mivel nagyon nagy leszorítóerővel mentünk a hétvégén, de végül közel bírtam maradni az autókhoz a kanyarokban ahhoz, hogy aztán az egyenesekben kihasználjam a szélárnyék előnyeit. Szóval minden jól működött” – mondta az ausztrál.

A 29 éves pilótának viszont 2018 során továbbra is csak a sanghaji és a monacói győzelme alkalmával volt jelenése a dobogón, miközben csapattársa, Max Verstappen most Suzukában már szezonbeli hetedik pódiumát szerezte. Ricciardónak most is ott volt a fejében a dobogó gondolata, még ha újabb előzésre már nem is volt lehetősége a futam második felében.

„A verseny első etapja volt igazán szórakoztató, aztán a közepes keverékre váltva csak tartanom kellett a távolságot Kimivel [Raikkönen] szemben. Innentől a negyedik hely már kőbe volt vésve. Persze szerettem volna a dobogóra állni. Kicsit reménykedtem, hogy az előttem lévők közül kihullik valaki, ugyanakkor viszont erről a negyedik helyről tudom, hogy én dolgoztam meg érte” – mondta, nyilvánvalóan nem saját csapattársa, hanem a Mercedesek balszerencséjére célozva. „Szép felzárkózás volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: