DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Pontot mentett a Renault Suzukában

Egy rossz időmérő után Carlos Sainz ismét az első tízbe juttatta a francia gárdát, Nico Hülkenberg viszont kiállni kényszerült a futamból. A versenyzők szerint pozitív mérleggel távozhatnak Suzukából.

Az utolsó pontszerző helyen ért be Carlos Sainz Suzukában, ami nem sok, de legalább ismét ponttal távozhat, miután ez Szocsiban nem sikerült a csapatnak. A Haas a nyolcadik pozíciót szerezte meg Romain Grosjean révén, ami azt jelenti, hogy öt egységet hoztak legnagyobb riválisukon. A különbség mindössze nyolc pont a két istálló között, és ezen is látszik, hogy minden egyes pont számíthat a szezon végén.

Nico Hülkenberg már a rajtnál is nehéz helyzetben volt: „Egy más stratégiát próbáltunk a futamon: a közepes keverékeken rajtoltunk a 16. helyről. Elfogadható tempóra voltunk képesek a lágyabb gumikon, de mindig szoros harc van azokon a helyeken, ahonnan elindultunk.”

A német végül nem tudta befejezni a futamot, de örül, hogy csapattársa sikerrel járt: „Úgy gondoltuk, hogy a közepes abroncsok egy kicsit tovább fogják bírni, de aztán balszerencse, hogy ki kellett állnom, mivel a bokszkiállás után valamit nem éreztem jónak az autó hátulján. Mialatt én nem tudtam pontokat szerezni, Carlosnak és a csapatnak remek versenye volt, és ez igazán jól jött a bajnokság ezen kritikus pontján.”

 renault-japan-futam7



Carlos Sainz rendkívül boldogan nyilatkozott a futam után: „Jó móka volt, és nagyon pozitív versenyt teljesített a csapat. Megfelelően rajtoltunk, és már a pontszerző helyek környékén jártunk, aztán viszont kellett néhány előzés a végén. Az egy pont a lehető legtöbb, amit elérhettünk a 13. rajthelyről, így erős eredményként értékelem a 10. pozíciót.”

„A csapat mindent remekül teljesített: a stratégiát, a bokszkiállást, minden jól működött. Tudtuk, hogy nehéz lesz, így nagy érték a pontszerzés, és erre kell építenünk a hátralévő négy futamon” – zárt elégedetten a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: