DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Arrivabene: Meg akarjuk csinálni a lehetetlent

Az olasz istálló csapatfőnöke még mindig hisz benne, hogy meg tudják csinálni a lehetetlent. Az utolsó pillanatig harcolni fognak. Szerinte nem az ő kezükben volt ma a pódium.

Amíg a Mercedes dominálta az egész hétvégét, és újabb kettős győzelmet könyvelt el, addig a Ferrari ismételten egy borzalmasra sikerült versenyen van túl, hiszen Raikkönent és Vettelt is maga mögé utasította mindkét Red Bull-pilóta.

A Ferrari két versenyzője csak az 5. és 6. helyet tudta megszerezni Japánban, Arrivabene pedig a Sky Sports mikrofonjánál értékelte a versenyt: „A tegnapi problémánkat már mindenki tudja, és ahogyan tegnap is mondtam: kissé csalódott vagyok. De együtt nyerünk és együtt veszítünk!”

„Azt kell mondjam, hogy a csapat és a versenyzők is nagyon jól reagáltak minden helyzetre. Voltak problémáink a futam során, és nyilvánvaló, hogy nem a mi kezünkben volt ma a dobogó megszerzése. A következő versenyekre előretekintve, tudjuk, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk, már-már lehetetlennek tűnik, de a mi célunk, hogy teljesítsük a lehetetlent!”

Vajon miért kell mindig a hibákról beszélni?


A verseny után az egyik legnagyobb beszédtémát Vettel és Verstappen ütközése szolgáltatta, amely esetben mindkét pilóta szerint a másik hibázott. A holland Raikkönennel is összeütközött, de azért meg is kapta a megérdemelt büntetését, azonban még így is a Ferrarik előtt ért célba bőven, sőt még Daniel Ricciardo is megelőzte a Scuderia mindkét autóját. Arrivabene azonban nem szeretett volna felelőst találni az ütközések miatt.

„Miért kell állandóan a hibákról beszélni? Későn kaptuk meg az információt, hogy Max büntetést kapott, Sebastian pedig tette a dolgát. Ha egy verseny közben történt incidensről akartok beszélni, teljesen megértem, de nem tudtuk ma kihozni az autóból a benne rejlő potenciált.”

A Ferrarinak és Vettelnek most már vajmi kevés esélye maradt a világbajnoki cím megszerzésére, Lewis Hamilton pedig akár már Austinban is behúzhatja ötödik címét, amellyel utolérné Juan Manuel Fangiót a világbajnoki címek ranglistáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: