DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo berekedt az ordítozástól

Az ausztrál dühöngését a közvetítésben is láthattuk műszaki hiba miatti Q2-es kiesése után. A Red Bull pilótája tudja, hogy Suzukában nehéz lesz felzárkóznia vasárnap a 15. rajthelyről.

A Japán Nagydíj időmérőjének legcsalódottabbja a stratégiai baklövés és vezetői hiba miatt csak kilencedik Sebastian Vettel mellett Daniel Ricciardo lehet. Míg csapattársa, Max Verstappen harmadik rajtkockát szerzett, addig Ricciardo vasárnap csupán a 15. pozícióból indulhat. Az ausztrál önhibáján kívül nem jutott be a Q3-ba: a második felvonás elején elveszítette a motorerőt, mielőtt egyetlen gyorskört megtett volna.

Mivel az eset a bokszbejárat környékén történt, vissza tudott gurulni a garázsba. A csapat lázasan szerelni kezdett, azonban már nem derült ki, az utolsó percekre el tudták-e hárítani a problémát: ekkor ugyanis megeredt az eső, nem volt értelme kiküldeni a pilótát. A közvetítésben is mutatták, hogy a dühös Ricciardo végigmasírozott a bokszutcán, közben pedig teli torokkal trágár kifejezést ordított.



„Még a hangom is berekedt, annyira dühös vagyok” – idézi a planetf1.com Ricciardót. „Éreztem, hogy elveszik az erő az utolsó kanyarból való kigyorsítás előtt, amikor megkezdtem a gyorskört. Végzetesnek tűnő hiba volt, rögtön tudtam. Egyszerűen nem tudok lélegzethez jutni, valami mindig történik.”

Az ausztrál tisztában van vele, hogy Suzukában a pálya jellege miatt nem lesz könnyű felzárkózni: „Remélem, fordulni fog a helyzet holnap. A kvalifikáció fontos itt, az előttünk levőt pedig nem könnyű követni. Megpróbálom, mit tudok tenni. Jelenleg nagyon fájdalmas” – mondta a balszerencsés Ricciardo, aki monacói győzelme óta nem járt a dobogón, és az első ötbe is a Magyar Nagydíjon fért be utoljára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: