DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

AFM október: Végre bátor volt a Ferrari

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, amely kiemelten foglalkozik a 2019-es Ferrari-szerződést megkapó Charles Leclerc-rel és átigazolásának hatásaival.

Az elmúlt évtizedekben okkal érte az a kritika a Ferrarit, hogy nem mer kockáztatni a pilótaválasztással, és rendre olyan versenyzőkre csap le, akik más istállók kötelékében már felépítették magukat. Idén azonban új szelek érkeztek Maranellóba, Leclerc pedig egyetlen F1-es tanulóév után, a csapat első saját nevelésű versenyzőjeként kapta meg a szerződést az autósport leghíresebb márkájától. Hogyan nyerte el a Ferrari bizalmát csupán tucatnyi verseny során a 20 éves monacói? Fel tud-e nőni a feladathoz, és képes lesz-e megszorongatni Sebastian Vettelt? Ezeket a témákat feszegeti a magazin legújabb száma.

De nem megy el a lap szó nélkül Kimi Raikkönen mellett sem, akitől szinte mindenki azt várta, hogy a ferraris ülésének elvesztése után szögre akasztja bukósisakját, ehelyett azonban egy huszárvágással két évre aláírt a Sauberhez, igazolva, hogy a versenyzés iránti szenvedélye mit sem csorbult. A pár éve még a mezőny végén kullogó svájci istálló a világbajnok érkezésével, a Ferraritól kapott technikai támogatással és az Alfa Romeo zászlaja alatt nagy dobbantásra készül, a nagyszabású tervekről pedig a csapat vezető alakjai beszéltek az Autósport és Formula Magazinnak.

További témák a lapból:

- Ross Brawn a 2021-es látványtervekről

- Amikor fiatal pilóták élcsapathoz kerülnek

- Szingapúri és Orosz Nagydíj versenyriport

- Vezetőszárnyak akkor és most

- Helyszíni riport a ralikrossz-vb-ről

- Visszatért egy régi kedvenc, a Török Rali

- MotoGP: A versenyző, aki behúzta riválisa fékét

- ORB: Végre sokesélyes a bajnoki döntő!

- Gokart-ob: Brazíliába utaznak a legjobbak

- Jövő és hagyomány: Mercedes EQ Silver Arrow 

- Egy lány és egy autó: Rebekra és a Rav4 

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: