DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Maradásáról biztosított mindenkit a Ferrari csapatfőnöke

Amikor a Juventus futballcsapatának sportigazgatója, Beppe Marrotta bejelentette, nem újítja meg megbízatását, még a Ferrari-csapatfőnök Maurizio Arrivabene neve is felmerült utódként, az érintett viszont leszögezte, ennek semmilyen alapja nincs.

A Ferrari, mint versenyistálló neve nagyon régóta szorosan összekapcsolódik a Juventus futballcsapatának nevével, a nyár egyik legnagyobb híre az volt, hogy arról pletykáltak, a Ferrari brandjét birtokló Fiat is beszállt Cristiano Ronaldo leigazolásába, ráadásul nem kis összeggel.

A szoros üzleti kapcsolat adott valószínűleg táptalajt annak a pletykának, miszerint akár a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is lehet a Juventus következő sportigazgatója, miután a jelenlegi, Beppe Marrotta csak a megbízatásából hátralévő néhány hetet tölti már ki jelenlegi pozíciójában.

00118017_206



„Én mindig a vezetőség megbízottja voltam a csapatnál, és mielőtt ezt a munkakört kaptam volna, ugyanők bíztak meg az ellenőrzéssel, illetve a kockázatelemzéssel is” - fogalmazott a bresciai sportvezető. „Örömmel vagyok az igazgatótanács tagja továbbra is, és büszke vagyok arra, hogy egyáltalán felmerült a nevem az említett pozícióban, de a munkám ide köt és ide fog a jövőben is.”

Arrivabene 2014 novembere óta a Ferrari csapatfőnöke, akkor Marco Mattiaccit váltotta a poszton. Az ősz sportvezető a közeljövőjét firtató kérdésekre a Philip Morris suzukai szponzoreseményén beszélt, az amerikai dohánygyár ugyanis kerített egy alkalmat annaik, hogy az eddiginél jóval látványosabb formában lesznek jelen a Ferrari autóin a Mission Winnow-projekt keretein belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: