DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen erős hétvégében reménykedik

Max Verstappen egy erős eredményben reménykedik a hétvégi Japán Nagydíj előtt, ahol 2014-ben életében először ült F1-es autóba versenyhétvégén. Reméli, az időjárás kegyes lesz hozzájuk.

Az elmúlt két szezonban egyaránt a második helyen zárta a Japán Nagydíjat a 21 éves holland pilóta, aki most abban bízik, hogy a kanyargós első szektor a kezükre játszhat, és lehet majd keresnivalójuk a hétvégén.

„Az elmúlt években sikeresek voltunk Japánban, így már nagyon várom, hogy újra ott versenyezhessek, és szeretnék elérni egy jó eredményt a csapat számára. Sosem tudhatjuk, mennyire leszünk versenyképesek, ameddig ki nem gurulunk a pályára, de az első szektor mindig is feküdt nekünk, szóval egy jó stratégiával komoly esélyeink lehetnek majd vasárnap” – idézi Verstappent a The Checkered Flag.



„A kedvenc kanyarkombinációm természetesen az Esses. Persze ez a pálya legnehezebb része is, szóval szükség van egy jó beállításra és maximális koncentrációra ahhoz, hogy tökéletesen teljesítsük.”

Verstappen is azok közé a versenyzők közé tartozik, akiknek Suzuka az egyik kedvenc helyszíne, és reméli, hogy a hétvégére beharangozott tájfun távol marad, hogy egy nagyszerű show-val tudjanak szolgálni az embereknek: „Imádom, hogy ennyire odavannak a japán emberek a Formula-1-ért. Nagy tradíciói vannak az autósportnak arrafelé. Suzuka az egyik kedvenc pályám, és mindig fantasztikus az itteni emberekkel találkozni. Reméljük, hogy a tájfun nem érkezik meg, és egy emlékezetes hétvégénk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: