DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Egy csapat erőssége az egyéniségekben rejlik

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az egekig magasztalta Valtteri Bottast azért, amit az Orosz Nagydíjon tett. Szerinte az ilyen egyéniségekben rejlik egy csapat igazi ereje.

Miközben Japánba vette az irányt, Toto Wolff egy hosszabb interjút adott az Orosz Nagydíjon történtekről. Bottasnak el kellett engednie a világbajnoki éllovas Lewis Hamiltont, így a pole-ból induló, és a versenyt végig vezető finn csak a második helyen ért be, Hamilton viszont ötven pontosra növelte fórját Vettellel szemben.

Bottas a futam után még csalódottan azt mondta, hogy bevállalt egyet a csapatért, s ezért Wolff az egekig magasztalta pilótáját: „Egy csapat erőssége abban rejlik, hogy az egyes emberek mit hajlandók feláldozni a közös sikerekért. Valtteri feláldozta az első helyét, hogy 1-2-ben érhessünk célba, és mindkét bajnokságban növelhessük az előnyünket – majd elmondta nekem, hogy holnap is megtenné ezt. Ez azt hiszem, mindent elmond Valtteri karakteréről és érettségéről. Szocsiban bizonyította, hogy ő is egy győztes figura, de azt is megmutatta, hogy ha szükséges, akkor igazi csapatjátékos.”

Hamilton szerint Bottas erősen fog visszatérni


A Mercedes csapatfőnöke idegesnek tűnt a televíziós közvetítés során, mikor megnyomta a gombot, hogy Bottasszal beszéljen, és elárulta, hogy ez nem is volt másként: „Nem volt egy könnyű beszélgetés, még akkor sem, ha a pontok szempontjából ez volt a megfelelő döntés. Ezután mindannyiunknak kissé keserédes lett a vasárnap. De végül úgy hagyhattuk el Oroszországot, hogy mindkét bajnoki tabellán növeltük az előnyünket. Ugyanakkor tudjuk, hogy a Ferrarival való csatározásunk még nem ért véget. Semmit sem vehetünk biztosra, így minden fronton harcra készen kell állnunk a hátralévő versenyeken is” – mondta el Toto Wolff a Mercedes sajtóközleményében.

„Suzuka is komoly kihívás elé állít majd bennünket, a csapatnak a legjobb teljesítményére lesz szüksége, hogy mi kerüljünk ki győztesként. Ez a pálya leginkább Silverstone-ra hasonlít, ahol nem tudtuk kihozni azt az autóból, amit az elmúlt néhány évben sikerült. Szóval úgy érkezünk majd meg Japánba, hogy tudjuk, itt is a legjobb formánkra lesz szükség, ha győzni akarunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: