DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo a dobogóért küzdene a Ferrarikkal

Az ausztrál versenyző úgy érzi, lehet keresnivalójuk a Ferrari ellen, hogy a dobogóért harcolhassanak Japánban. Ricciardo szerint a Mercedes lesz az a csapat, amely diktálja majd a tempót.

A Red Bull senkitől sem zavartatva tanyázik a konstruktőri pontverseny harmadik helyén, azonban az Orosz Nagydíjon mutatott tempójuk alapján joggal bizakodhatnak egy esetleges jó szereplésben Japánban. Daniel Ricciardo pedig szintén úgy látja, hogy lehet esélyük egy dobogós pozíció megszerzésére Suzukában.

„Az Oroszországban mutatott tempónk önbizalomra ad okot, és bár a Mercedes erősnek tűnik minden pályán, - és ez alighanem a szezon hátralévő részében is így lesz – mi úgy látszott, eléggé közel vagyunk a Ferrarihoz."

Idén kétszer is nyert Ricciardo, de ezenkívül nem állt dobogón


„Ha ezen a hétvégén is a Mercedes fogja diktálni a tempót, akkor szerintem lesz esélyünk, hogy a Ferrarival a dobogóért harcoljunk. Ezt majd az idő dönti el, persze. De miután itt magas leszorítóerőre van szükség, feküdhet nekünk ez a pálya.”

Az ausztrál pilóta, aki tavaly pezsgőzhetett először Japánban, elmondta, hogy mennyire tiszteli a japán emberek kultúráját, és azt is, hogy szeretné még egyszer megízlelni a pezsgő ízét a pódiumon az idén: „Suzuka egy olyan vonalvezetéssel rendelkezik, amelyen élvezet vezetni, de az egész élmény, hogy Japánban lehetünk, feledhetetlen, tekintve nem sok másik helyre megyünk az éven, ami ehhez hasonló atmoszférával bír. Az évek során megkedveltem a tengeri étkeket, szóval szeretek elmenni, enni egy jó sushit, és felfedezni a japánok kultúráját. Ezért töltök mindig néhány napot Tokióban a verseny előtt.”

„Tavaly először állhattam a pódiumon Suzukában, és egyetlen célom van idén: újra szeretném érezni a pezsgő ízét” – mondta el Daniel Ricciardo a GPFans számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: