DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko: Egyedül Verstappen van Hamilton szintjén

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Verstappen megmutatta a klasszisát Oroszországban, és úgy gondolja, ő az egyetlen pilóta a mezőnyből, aki Hamilton szintjén van.

Az Orosz Nagydíjat mindkét Red Bull csak a mezőny hátsó szekciójából kezdhette meg, mivel átlépték a megengedett motorkomponensek számát, azonban Max Verstappen nem zavartatta magát, és már a hetedik körben az ötödik pozícióban találta magát, miután a tizenkilencedik helyről rajtolt.

Elképesztő felzárkózás volt, efelől semmi kétség, azonban Helmut Marko odáig ment, hogy a verseny után kijelentette, hogy egyedül Max Verstappen van azon a szinten a jelenlegi mezőnyből, hogy kihívója legyen Lewis Hamiltonnak: „Már nem szokott hibázni. Éretten, felelősen és magabiztosan vezet; ő az egyetlen pilóta jelenleg, aki Hamilton szintjén van” – jelentette ki a Red Bull tanácsadója a Grand Prix 247-nek.

Vajon eljön az ideje annak is, hogy Verstappen homályosítsa el Hamiltont?


„Amit vasárnap művelt, az egész egyszerűen hihetetlen volt. Max balról, jobbról, lentről, fentről, mindenhonnan előzött, miközben a többiek azt sem tudták, hogy mi újság.”

Ezen a hétvégén a Japán Nagydíjjal folytatódik a világbajnoki sorozat, azonban Marko szerint már csak formalitás a hátralévő néhány verseny, miután az érdemi kérdések már alighanem eldőltek: „Sajnos, a lényeges kérdések már eldőlni látszanak, méghozzá a Mercedes javára. Teljesen hihetetlen számomra, hogy a Ferrari milyen hirtelen visszaesett” – amely talán mégsem a véletlen műve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: