DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gyerekkori vágya vált valóra Giovinazzinak

Versenyzett már Le Mans-ban és tesztelt már az FE-ben is, ám Giovinazzi mindig is az F1-be vágyott. A szellősebben alakult versenynaptára ellenére úgy érzi, készen áll egy teljes szezonra.

Az Alfa Romeo Sauber által 2019-re leigazolt Formula-1-es pilóta, Antonio Giovinazzi úgy gondolja, az utóbbi évek csekély versenylehetőségei ellenére 2017-hez képest felkészültebben vág bele a következő idénybe. Az olasz pilóta legutóbb 2016-ban, a GP2-ben futott teljes versenyszezont, azóta többnyire a Ferrari fejlesztőpilótájaként tevékenykedett. Gyermekkori vágyára, az F1-ben való versenyzésre 2017 legelején adódott egy ideiglenes lehetősége, amikor a Saubernél megsérült Pascal Wehrlein helyettesítésére kérték fel.

giovinazzi-portre-ferrari



„Elmondhatom, hogy a 2017 eleji beugrásomhoz képest sokkal felkészültebb vagyok. Két hosszú szezon telt el sok szimulátorozással és a Ferrari mérnökeivel való munkával. Két nagyon fontos év volt ez, amely során rendkívül sokat tanultam Sebastiantól [Vettel] és Kimitől [Raikkönen]” – idézte őt a racefans.net.

Az olasz pilóta bevallotta, az utóbbi néhány hónap eléggé stresszesen alakult számára, és csak akkor tudott kiengedni, amikor bejelentették az Alfa Romeo Sauberhez való leigazolását. „Nem volt egy könnyű időszak, de sok erőt ad, hogy egy pillanatra sem adtam fel az álmomat. Mindig is azt éreztem, hogy adódik majd lehetőségem. Ez így is lett, és jót tett, hogy közben egyszer sem tettem le róla.”

Giovinazzi a ferraris elfoglaltságai mellett időnként azért versenypályára is hajtott. Utolsó GP2-es szezonja óta két tavalyi F1-es nagydíjon volt beugró, GTE PRO kategóriában teljesítette a Le Mans-i 24 órást, ráadásul idén januárban a Formula-E-ben is tesztelt. Fókusza azonban egy pillanatra sem változott, továbbra is egyetlen igazi vágya a száguldó cirkusz. „Gokartos karrierem kezdete óta az a célom, hogy F1-es pilóta legyek. Ehhez akkor kerültem nagyon közel, amikor a Ferrarinál harmadik számú pilóta lehettem. Onnantól persze azon dolgoztam, hogy ülést kapjak a sorozatban” – árulta el.

Jövőre a Sauber másik pilótája Raikkönen lesz, akitől Giovinazzi "jobbat nem is kívánhatna".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: