DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso két hetet tölt majd Japánban

Fernando Alonso a hétvégi Formula-1-es Japán Nagydíj után egy héttel a Hosszútávú Világbajnokságban is Japánban áll majd rajthoz. A spanyol alig várja, hogy eltölthessen Japánban egy kis időt.

Suzuka mindig is a versenyzők kedvencei közé tartozott, s ezzel nincs másképp Fernando Alonso sem. A kétszeres világbajnoknak azonban nem a hétvégi Japán Nagydíj lesz az egyetlen küldetése a felkelő nap országában, hiszen egy héttel később Fujiban rendezik a WEC következő versenyét.

„Imádom Suzukát” – kezdte Alonso. „Rengeteg szép emlékem van innen, a 2006-os pedig életem egyik legszebbje” – utalt rá a spanyol, hogy ott szinte behozhatatlan előnyre tett szert Michael Schumacherrel szemben, egyetlen futammal a szezon vége előtt.

Alonso imádja Japánt


Alonso örömét fejezte ki aziránt, hogy két hetet tölthet el Japánban, hiszen szereti ezt a helyet, és így lesz ideje hozzászokni az időeltolódáshoz is: „Idén végre lesz alkalmam hozzászokni az időeltolódáshoz, hiszen két hétig itt leszek. Egy hétig Suzukában, aztán egy hétig Fujiban” – mondta el Alonso az F1i.com részére. „Már nagyon várom az egészet, kiváltképp azt, hogy ellátogassak Tokióba. Megpróbálok majd annyi napot eltölteni ott a két verseny között, amennyit csak lehetséges.”

„Az első szektor nagyon nagy benyomással van ránk, versenyzőkre. És ha már úgy érezzük, hogy minden rendben van és van elég önbizalmunk is, akkor már elkezdhetjük igazán nyomni az Essesben. Az erőhatások, és az az élmény, amit ez a pálya nyújt, mikor versenyzünk rajta, egészen felemelő. Mint versenyzők, imádjuk a sebességet, még ha nem is harcolhatunk győzelemért, akkor is élvezetes.”

Alonso jelenleg a 9. helyet foglalja el a pontversenyben, de mindkét Force India-pilóta nagy fenyegetést jelent ránézve, igaz ő is közel van az előtte lévő Magnussenhez és Hülkenberghez is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: