DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes megvizsgálja Hamilton motorját

Az Orosz Nagydíj folyamán Lewis Hamilton panaszkodott arra, hogy időnként kihagy az erőforrás. Bár a német gyártó nem gondol valós motorhibára, Suzuka előtt jobban átnézi az egységet.

Bár felröppent a hír, hogy a négyszeres világbajnok Mercedesében esetleg motort kell cserélni a Japán Nagydíj előtt azok után, hogy Szocsiban rádión jelentette, hogy az erőforrás időnként kihagy. Az istálló főmérnöke ugyan nem zárta ki teljesen a lehetőségét, hogy cserére lesz szükség, de nem érez valós veszélyt és a mérnökök nem is aggódnak amiatt, hogy tényleg elromlott volna az egység.

Ha valóban cserére lenne szükség, az rajtbüntetéssel járna a világbajnoki éllovas számára, ám Andrew Shovlin igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy nincs semmi fizikális gond a motorral, vélhetően a helytelen programozás okozta a brit problémáit Szocsiban, Hamilton végül megnyerte a versenyt (hogy ezt egy csapatutasítás segítségével tette, az egy másik történet).

Shovlin szerint nem kell aggódni, rendben lesz Hamilton motorja


„Valójában nem igazán aggódunk. Az ilyen dolgok aránylag gyakran megtörténnek, általában a motor programozásának kisebb hibájára utalnak. Fizikálisan a motor miatt egyáltalán nem aggódunk és nem számítunk arra, hogy bármilyen további probléma merülne fel vele” – fogalmazott Shovlin a Mercedes Youtube-csatornáján.

„De ezen a területen még Suzuka előtt alaposabban körülnézünk. Kielemezzük a programozást és biztos vagyok abban, hogy megoldjuk a problémát és Lewisnak egy simán és jól működő motorral szolgálhatunk” – tette hozzá a főmérnök.

Hamilton már idei harmadik belsőégésű motorjánál jár, ha ezt a komponenst újra kell cserélni, az rajtbüntetéssel járna. A másik lehetőség, hogy egy régebbi, jóval többet futott egységet szerelnek vissza, ez azonban teljesítménycsökkenéssel járna. De ettől egyáltalán nem tart a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: