DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon kiköthet a Toro Rossóban, ha...

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta Oroszországban, hogy nem zárkóznak el Esteban Ocon megszerzésétől 2019-re, de ennek volna egy elég komoly feltétele. Másként aligha jut hely a franciának.

Esteban Ocon, aki korábban tesztelt a Lotusszal, a Force Indiával és a Ferrarival is, végül a Mercedes junior programjába került bele, még 2016-ban, és az F1-es debütálás is ebben az évben történt, mikor Rio Haryantót váltotta a Belga Nagydíjon a néhai Manor istállónál. A következő évtől már a Force India pilótája volt, a Mercedes hathatós támogatásával. És ez a red bullosok legnagyobb problémája.

„Ha Esteban nem függ már semmilyen szerződéstől, akkor megbeszélhetjük. De tényleg úgy értem: egy szerződéstől sem! Ez a mi ülésünk, és nem a Mercedesé” – válaszolta Marko a Sky F1 riporterének arra a kérdésre, hogy volna-e egy helyük a francia pilóta számára.

Belefér ez a Red Bull felfogásába?


Miután fiatalkorának nagyrészét Renault-motoros autók volánja mögött töltötte, joggal számíthattunk arra, hogy jövőre a gyári csapat pilótája lesz, azonban Ricciardo – amellett, hogy mindenkit meglepett – alaposan keresztülhúzta Ocon számításait. 2019-ben alighanem érkezik Lance Stroll a Force Indiához, amely után két lehetősége marad Oconnak: vagy szerződést bont a Mercedesszel, és elbeszélget a Toro Rosso vezetőivel, vagy ott van még a Williams, amivel fixen az utolsó helyek egyikén lesz. Illetve három: jövőre nem indul az F1-ben.

Nem sokkal a Szingapúri Nagydíj előtt egyébként a Mercedes bejelentette, hogy szerződést bontanak Pascal Wehrleinnal, pont azért, hogy ne hátráltassák őt egy hasonló szituációban. Ki tudja, talán Ocon kedvéért is meglépné ezt a Mercedes, aztán később még ki tudja, mit hoz a jövő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: