DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn még nem küldené Schumachert az F1-be

Ross Brawn szerint nem lenne jó hatással Mick Schumacherre, ha már jövőre a Formula-1-ben szerepelne. A szakember úgy gondolja, hogy van még mit tanulnia a száguldó cirkusz előszobájában.

Mick Schumacher az utóbbi időben remekel az F3-ban: zsinórban öt futamot nyert meg egymás után, és ezzel vezeti a bajnokságot. A legenda fiának szereplését látva sokan már most azt várnák, hogy 2019-ben az F1-be lépjen fel. 

A Liberty Media vezetőségének tagja, Ross Brawn azonban más véleményen van: „Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen jól szerepel, nagyon sok szép emléket idéz. Viszont meg kell tennie néhány lépcsőt, mielőtt a Formula-1-be mehet. Mick egy nagyon érett fiatalember, de szerintem ő is tudja, hogy fejlődnie kell ahhoz, hogy készen álljon az F1-re.”

 brawn-schumacherrol.2018



A brit szakember szerint a jó szereplés kulcsa az, ha minden versenyző végigjárja a szokásos utat: „Ha Mick megfelelően akar felkészülni a Formula-1-re, akkor a Formula-2 a következő logikus lépés számára. Ma sokkal nagyobb az összeköttetés van az F2 és az F1 között, ráadásul sok más pályát is megtanulhat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: