DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff inkább lesz rosszfiú, mint idióta

Bármennyire is fájt a szíve, amikor a csapatutasításról szóló döntést meghozta, a Mercedes F1-es csapatvezetője szerint így kellett cselekedni a vasárnapi Orosz Nagydíjon.

A Mercedes csapatutasítása szolgáltatta a fő beszédtémát a minapi Formula-1-es Orosz Nagydíjat követően. Valtteri Bottas Lewis Hamilton előtt haladt a második helyen – a verseny ezen pontján Max Verstappen még nem járt kerékcserén, ezért a hátulról induló holland vezetett –, amikor az istálló arra kérte a finnt, hogy engedje el brit kollégáját, mert a hátsó abroncsán tapasztalható hólyagosodás miatt a mögötte haladó Sebastian Vettel, aki a címvédő legfőbb kihívója a vb-összetettben, fenyegetést jelenthet majd rá.

bottas-hamilton-mercedes-szocsi-1



Bottas engedelmesen félreállt és beékelődött a két összetettbeli rivális közé, a pozíciókat azonban a hajrában sem cserélték vissza – ellentétben azzal, amit például a tavalyi hungaroringi futamon tőlük vagy akár Szocsiban a Force Indiáktól láthattunk. Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője magára vállalta a felelősséget, de úgy érzi, helyesen döntött:

„Olykor valakinek muszáj a rosszfiúnak lenni, és ma én voltam az. Mérlegelnünk kellett a helyzetet. Mit válasszak: legyen a rosszfiú vasárnap délután vagy inkább idióta szeretnék lenni a szezon végén Abu Dhabiban? Inkább leszek ma a rosszfiú, mint év végén az idióta” – idézi Wolff szavait a PlanetF1.com szakoldal.

A csapatvezető megismételte, hogy a hólyagosodás miatt kellett meglépniük a cserét: „A legjobb az lett volna, ha minden úgy marad, ahogy volt, és Valtteri nyeri a futamot, Lewis pedig második lesz. A legrosszabb viszont az, ha a hólyagosodás miatt nem bírják végig a gumik, és Lewist megelőzi Sebastian, mert az abroncsaira kell figyelnie. Racionálisan nézve ez volt a helyes döntés… csak a sportszerető szívünk mond nemet erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: