DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: A Mercedes talált valamit

A Ferrari finn világbajnoka úgy gondolja, a Mercedes találhatott valamit az elmúlt két verseny során, ők pedig nem tudják tartani velük a lépést a fejlesztési versenyben.

Szinte az egész Orosz Nagydíjat csapattársa mögött, a negyedik pozícióban töltötte Kimi Raikkönen, miután a Mercedes tekintélyesnek mondható előnnyel utasította az olaszokat maga mögé az időmérő edzésen. Raikkönent tovább kint tartotta a Ferrari a pályán, talán egy safety car reményében, de nem volt kifizetődő a taktikája, sőt a végét még meg is kellett nyomnia, nehogy a pazarul versenyző Verstappen elkapja az utolsó körökben.

Raikkönen szerint a Mercedes megőrizte a versenytempóját, amellyel ugyan versenyképes a Ferrari, de a kvalifikáción esélyük sem volt elcsípni az Ezüst Nyilakat.

A Mercedes most egyértelműen a Ferrari előtt


„Mi olyan gyorsan mentünk, amennyire csak tudtunk. Hogy ők nyomták-e, ahogy a csövön kifér? Kötve hiszem, inkább épp csak annyira, hogy kényelmesen maguk mögött tartsanak” – summázta Raikkönen a versenyt. „A tiszta tempót tekintve most mi vagyunk lemaradásban, de a verseny közben jónak éreztem az autót. Mindenhol gyorsabbnak kell lennünk egy kicsit.”

„Ki tudja mit találtak? A következő futamon majd kiderül, hogy még mindig előnyben vannak-e. Szerencsére, az egy másik történet lesz, nem úgy, mint az eltelt néhány futam. De úgy gondolom, találtak valamit.”

Bár Bottas elengedte Hamiltont, de így is Kimi Raikkönen elé ugrott a pontversenyben, aki így jelenleg már csak a negyedik helyen áll. Öt verseny van hátra, a világbajnoki cím eldőlni látszik, mind egyéni, mind konstruktőri szempontból, de még semmi sincs veszve a Ferrari számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: