DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Vandoorne nem elég gyors az F1-hez

Éppen ezért nem is fogják leigazolni a Toro Rossóhoz a McLarentől elküldött belga F1-es pilótát. Toto Wolff ugyanakkor pozitívabban beszélt róla, s nem kizárt, hogy a Mercedes dob majd mentőövet neki.

Stoffel Vandoorne jövőre már biztosan nem lesz a McLaren-Renault versenyzője, hiszen a wokingi alakulat a Carlos Sainz, Lando Norris duóval vág majd neki a 2019-es szezonnak. A belga pilótának így már nem sok opciója maradt arra sem, hogy a Formula-1-ben maradjon, és a helyzetét nem könnyíti, hogy Fernando Alonso mellett meglehetősen halovány teljesítményt nyújtott az előző csaknem két idény során.

vandoorne-dppi-1



Alighanem éppen ez az, amiért Dr. Helmut Marko nem látná őt szívesen a Toro Rossónál. A visszatérő Danyiil Kvjat mellett még szabad a másik ülés, s a Red Bull tanácsadója szerint igen hosszú a jelöltjeik listája, de Vandoorne egyértelműen nincs rajta: „Nem fogjuk leigazolni Stoffelt. Szerintem egyszerűen nem elég gyors az F1-hez” – fogalmazta meg igen kemény véleményét a belga RTBF kamerái előtt Marko.

Így viszont már csak legfeljebb a Force Indiánál és a Williamsnél lehet esélye Vandoorne-nak, ám egyelőre egyik istálló kapcsán sem merült fel a neve. Viszont Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője már sokkal pozitívabban nyilatkozott a pilótáról, s nem zárta ki, hogy a jövőben náluk kössön ki – az F1i.com találgatása szerint nem kizárt, hogy Vandoorne a HWA csapatának egyik pilótája lehet a Formula-E-ben, amely alakulat jövő hétfőn tesz majd bejelentést, ami egybecsenghet a szakember szavaival:

„Mindig kedveltem Stoffelt, briliáns versenyző volt a junior kategóriákban. Meg kell értenünk, miért nem jöttek össze neki a dolgok az F1-ben, de talán hamarosan lesz valami hír vele kapcsolatban. Úgy vélem, a személyisége és a sebessége jól működne a Mercedesnél, de egyelőre még meg kell néznünk a dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: