DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica nem vár a végtelenségig a Williamsre

A lengyel pilóta továbbra is szeretne versenyzői üléshez jutni az F1-ben a 2019-es szezonra, de ha ez nem jön össze, akkor nem zárja ki, hogy más sorozatok felé vegye az irányt.

Robert Kubica visszatérése a Formula-1-be 2017 közepén merült fel először reálisan a 2011-ben elszenvedett ralibalesete óta, a lengyel azonban sem a Renault-nál, sem a Williamsnél nem kapott végül ülést. Az egyszeres nagydíjgyőztes pilóta jelenleg utóbbi alakulatnál tevékenykedik fejlesztőversenyzőként, de már többször kijelentette, hogy jövőre mindenképp szeretne a futamokon is elindulni.

kubica-williams-2018-1



A Williamsnél azonban egyelőre elég bizonytalan a helyzet: bár Lance Stroll szinte biztosan távozik az apja által felvásárolt Force Indiához, az SMP által támogatott Szergej Szirotkin ülése körül sok a kérdőjel – illetve egész pontosan az anyagi részletek körül –, de a grove-i gárdával már Esteban Ocont és George Russellt is szóba hozta a sajtó.

Azt mindenesetre Kubica egyértelműen kijelentette, hogy rövidesen döntést kell hoznia a Williamsnek: „Nem akarok olyan helyzetbe kerülni, mint tavaly. Mindenkinek megvan a saját határideje és saját maga büszkesége. Még nincs döntés, de hamarosan meg kell születnie. Nem fogok decemberig várni” – nyilatkozta az Eleven Sportsnak.

Amennyiben mégsem kap lehetőséget a Williamsnél vagy bármely más alakulatnál, a lengyel pilóta más sorozatok felé fordulhat, a célja ugyanis mindenképp az, hogy 2019-ben újra versenyezhessen: „Ha az F1-et nézzük, a helyzet nem egyszerű, de máshol is vannak lehetőségek. Számomra ez elég nyilvánvaló. Még várok, de ha nem történik semmi, meghozom a saját döntésem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: