DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ne szedjék szét a Mercedest, kéri Vettel

Védelmezte a rivális csapatot Sebastian Vettel, aki szerint Hamilton és Bottas hatékony csapatmunkát végeztek. Továbbra sem mond le a vb-címről, és újra emlegeti: ha ellenfele kiesik, mindjárt máshogy fest az összkép.

Annak ellenére, hogy a „csapatutasítás” szóról a rajongók többségének legelőször a Ferrari történetéből jutnak eszébe epizódok, 2018-ban gyakrabban nyúlt két autója sorrendjébe a Mercedes, mint a Scuderia. Maga Sebastian Vettel is úgy nyilatkozott az Olasz Nagydíj után – amikor még a jelenleginél nagyobb esélye nyílt a vb-címre –, hogy ő csapattársa ellen is versenyezni akar. A Szocsiban történtek jó lehetőséget kínáltak volna arra, hogy odaszúrjon a Mercedesnek, amely nyíltan Lewis Hamilton mögé állította be Valtteri Bottast – helyette a német védte a rivális istállót:

„Úgy gondolom, mind a ketten jó munkát végeztek, hatékonyan együttműködtek csapatként. A védelmükben mondom, a kérdések miatt, hogy ti srácok (a média) szeretitek a vitát, ezért hajlamosak vagytok pimasz kérdéseket feltenni. Én azt mondom, hogy abban a helyzetben, amelyben ők vannak, magától értetődő a mai. Így talán nem indokolt minden kérdés” – idézi a crash.net Vettelt.



A harmadikként célba érő német versenyző a versenyző arról beszélt, sorozatos győzelmekkel akarja lefaragni ponthátrányát. A különbség Szocsiban 40-ről 50 egységre emelkedett, ennek ellenére nyoma sincs annak, hogy feladná:

„Ami minket illet, mint nyilvánvaló, megpróbáltuk a maximumot. Egy halvány esélye volt annak, hogy Lewis előtt végzünk. Örülnünk kell a harmadik helynek és megelégednünk vele mára. Továbbra is hiszek az esélyeinkben, igen. Egyetlen kiesés szükséges, és a dolgok mindjárt másként néznek ki – hát még két kieséssel ideális esetben! Nem ezt kívánom Lewisnak, de ki tudja, mi történik. Nekünk a legjobb formánkban kell maradnunk, ami talán nem történt teljesen ezen a hétvégén. A jelen helyzetből kiindulva arra fókuszálunk, hogy az utolsó versenyeket megnyerjük” – maradt bizakodó a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: