DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso-Vandoorne: 16-0

Fernando Alonso az egyetlen a mezőnyben, aki az idei összes kvalifikáción lefőzte csapattársát, de hogy alakul a többi párharc? Tudjuk-e, melyik istállónál a legszorosabb a vetélkedés az időmérőn?

A tízből hat istállónál meglehetősen egyoldalú a küzdelem, itt egyértelműen kirajzolódott, ki az úr a háznál a kvalifikációs edzéseken. Három csapatnál élvez némi, de nem látványos előnyt az egyik pilóta, míg egyetlen helyen mondhatjuk, hogy meglehetősen szoros a viaskodás istállón belül.

A Ferrarinál Sebastian Vettel, a Red Bullnál Max Verstappen végez számottevően több alkalommal előrébb, mint a csapattárs, a Force Indiánál Esteban Ocon jóval többször gyűri le Sergio Perezt, mint fordítva (Szocsiban szintén így történt mindhárom gárdánál).

A Toro Rossónál és az Alfa Romeo-Saubernél sincs kérdés, Pierre Gasly és Charles Leclerc földbe döngöli Brendon Hartley-t, illetve Marcus Ericssont. Az egyetlen tökéletes lőlap Fernando Alonsóé, Stoffel Vandoorne talán már a hitét is elvesztette, hogy legyőzheti kétszeres világbajnok csapattársát, pedig Szocsiban a spanyol még szélárnyékkal is igyekezett segíteni a belgának.

Valtteri Bottas szépített Lewis Hamilton ellen, de a brit még így is 10-6-ra megy a Mercedesnél. Némi meglepetésre ugyanilyen arányban vezet az eddig mindössze egyetlen pontot gyűjtő Szergej Szirotkin Lance Stroll ellen, valamint Kevin Magnussen is Romain Grosjeannal szemben.

A McLarennél a legnagyobb, a Renault-nál a legkisebb a különbség csapaton belül


A Renault-nál a leginkább szoros a helyzet, Nico Hülkenberg 9-7-re vezet Carlos Sainz ellenében, a fiatal spanyol jól állja a sarat jóval rutinosabb német társával szemben. Érdekes, hogy jövőre egészen más párharcokat nézhetünk, mivel a felbolyduló pilótapiacnak köszönhetően mindössze a Mercedes és a Haas vág neki az ideivel azonos párossal a 2019-es szezonnak. Bár sem a Force India, sem a Williams nem jelentette még be párosát, Lance Stroll borítékolhatóan csapatot vált, így ennél a két gárdánál is változás lesz.

A csapaton belüli, időmérős párharcok állása tizenhat futam után (még öt forduló maradt hátra):

Mercedes
Lewis Hamilton – Valtteri Bottas: 10-6

Ferrari
Sebastian Vettel – Kimi Raikkönen 13-3

Red Bull
Max Verstappen – Daniel Ricciardo: 13-3

Force India
Esteban Ocon – Sergio Perez: 12-4

Williams
Szergej Szirotkin – Lance Stroll: 10-6

Renault
Nico Hülkenberg – Carlos Sainz: 9-7

Toro Rosso
Pierre Gasly – Brendon Hartley: 13-3

Haas
Kevin Magnussen – Romain Grosjean: 10-6

McLaren
Fernando Alonso – Stoffel Vandoorne: 16-0

Alfa Romeo-Sauber
Charles Leclerc – Marcus Ericsson: 13-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: