DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Nem felejtettem el, mit tett Bottas 2017-ben

Sebastian Vettel revansra készül a tavalyi fiaskó miatt, amikor is a harmadik helyről rajtoló Bottas már elsőként fordult az első kanyarban. Ezúttal a német szeretné, ha fordítva lenne.

A legutóbbi Orosz Nagydíjat az első rajtkockából kezdhette meg a négyszeres világbajnok Ferrari-pilóta, ráadásul közvetlenül mellőle csapattársa, Kimi Raikkönen indulhatott. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis a fékezési ponton már a mögülük startoló Valtteri Bottas érkezett elsőnek. A finn átvette a vezetést és a leintésig meg is tartotta.

Most pont fordított a helyzet, ami a rajtrácsot illeti, Bottas megszerezte a pole-pozíciót, mellőle a másik bivalyerős Mercedes, Lewis Hamilton rajtolhat, míg Sebastian Vettel a harmadik helyre minősítette magát. A Ferrari vezérpilótája szeretné, ha a verseny alakulása is a tavalyi évre hajazna. Bár pénteken még reménykedett abban, hogy meglehet az első rajtsor a Ferrarinak, a másodikból kell csodát tenniük.

Sebastian Vettel fél másodpercet kapott Bottastól, de az első kanyar érdekes lehet a rajt után


„Közvetlenül az időmérő után máris figyelmeztettem Valtteri Bottast, hogy nem felejtettem el, mit tett 2017-ben. Tehát arra gondolok, hogy vasárnap ugyanezt meg lehet tenni nekem is. Minden attól függ, hogyan jövök el a rajttól és milyen lesz a pozícióm a Mercedesekhez képest. Ha egy kis rést is látok, bevetődök” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

„Néhány fejlesztést hoztunk erre a hétvégére, de úgy fest, hogy egyelőre nem sikerült kihozni az új csomagból a legjobbat. Amennyire csak lehet, próbáltam közel kerülni a Mercedeshez az időmérőn, ideális esetben egy első soros rajthelyet elcsípni, de ez nem igazán jött össze. Nem tudtam tartani a lépést, nagyon gyors a Mercedes.”

„De úgy gondolom, holnap még bármi lehetséges a Ferrari számára. Oroszországban mindig nagyon hosszú a verseny és alapvetően egy abroncskímélő futamra számítok. Az utolsó körömben elkövettem egy hibát, de nem gondolom, hogy bármit is számított volna a rajthelyemet tekintve. Tudtam, hogy valahol fél másodpercet kellene találnom, ez még egy tökéletes körrel is felettébb nehéz lett volna. Ugyanakkor, ami a vasárnapi versenyre biztató, hogy az autóm egyensúlya abszolút rendben van” – tette hozzá némi optimizmussal Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: