DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen keményen visszaszólt a Renault-nak

Még mindig nem ért véget a Red Bull holland F1-ese és a francia motorgyártó közötti szópárbaj: a fiatal pilóta szerint a Renault-nak a saját autójával kellene foglalkoznia, s nem pedig vele.

Minden úgy indult, hogy Max Verstappen – idén már nem először – kritikát fogalmazott meg a Renault erőforrásaival, egész pontosan a legújabb, C specifikációjú motorral kapcsolatban, mondván, Szocsiban azért váltanak vissza a korábbi verzióra, bevállalva ezzel a rajtrács végéről való indulást is, mert az új változat nem bírná elviselni a mexikói és brazil magaslatokat. Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója erre azzal reagált, hogy Verstappennek inkább saját magával kellene foglalkoznia, a holland azonban ezt nem hagyta válasz nélkül:

verstappen-redbull-szocsi-2018-1



„Ha kicsit jobban a saját autójukra koncentrálnának ahelyett, hogy folyamatosan miattam morognak, már rég világbajnokok lehetnének” – szúrt oda a franciáknak a Ziggo Sport hasábjain nyilatkozó pilóta. „Nem értem ezeket: azt mondják, „csak magára kellene koncentrálnia”. Én mindig csak magamra koncentrálok, amikor az autóban ülök, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a probléma, de meglátjuk.”

Abiteboul azzal védekezett, hogy Mexikóban a tengerszint feletti magasság miatt eleve minden motor veszít a teljesítményével, de Verstappen saját elmondása szerint nem is erre, hanem a megbízhatóságot illető aggályokra célzott korábbi nyilatkozatával:

„Ez az ember egyszerűen túl frusztrált. Én csak őszinte voltam, és világosan elmagyaráztam, miért kell visszatérnünk a B specifikációhoz. Az a turbó nem bírná ki Mexikót és Brazíliát, biztosan nem érnénk célba velük. Szóval nem hazudok, csak szerintem egyszerűen nem bírja elviselni, hogy túl realista és szókimondó vagyok. Igen, sokat várok a felszereléstől, de azért vagyok itt, hogy nyerjek, nem azért, hogy hetedik legyek” – jelentette ki a holland, akinek újabb megjegyzéseire a Renault már nem kívánt reagálni, amikor a Motorsport.com erre kérte őket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: