DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon Wolffban és a Mercedesben bízik

Esteban Oconnak egyre kilátástalanabb a helyzete az F1-ben maradással kapcsolatban, annak ellenére, hogy az Orosz Nagydíj időmérő edzésén is remekelt, és a hatodik rajthelyet sikerült megszereznie.

Nem hivatalos, de köztudott, hogy 2019-ben Sergio Perez és Lance Stroll fogja vezetni a Force Indiát. A lehetőség egyre kevesebb, így hiába szerepel jól Esteban Ocon, könnyen meglehet, hogy nem talál már szabad ülést a következő esztendőre. Legutóbb a Williamsszel tárgyalt, de megegyezés még nem született a két fél között.

A francia versenyző leszögezte, hogy nem szeretne más szériában szerepelni: „A célom az F1-ben maradás. Korábban már versenyeztem máshol, ami nagyon hasznos is volt, de a jelenlegi tapasztalatom és elvárásaim miatt nem akarok több tapasztalatot máshol szerezni. A legtöbbet az F1-ben tanulhatok.”

„Teljes mértékben erre koncentrálok, és ha nem lesz ülésem a következő évre, akkor bízok Totóban és a Mercedesben, hogy engem választanak” – folytatta egyetlen mentsvárával Ocon.

 ocon-az-f1-ben-maradasrol-es-szocsirol-2018-2



„Jó helyen vagyunk a rajtoláshoz. Hatodik pozíció és harmadik sor, érdekes lesz látni, meddig bírják majd a hiperlágyak” – tért rá az időmérő értékelésére a francia pilóta. „Az utolsó kifutásomon sajnos elhagytam a pályát: a bejáraton hibáztam és egy kicsit szélesen fordultam, onnan pedig már nem tudtam javítani a második szett friss abroncsokon.”

„Megpróbálom kiélvezni, amennyire csak tudom. Az F1-ben versenyzek, a világ legjobb bajnokságában, és egy csodálatos autót vezetek. Megpróbálok ennek a pillanatnak élni, és minden negatívumot elhessegetni. Ez minden, amit tehetek” – zárta rövidtávú céljaival a Force India versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: