DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton unalmas versenyt jósol

A brit F1-esnek Szocsiban még gumi- és tempóelőnnyel is kihívást jelentett megelőzni egy másik autót, így kevés izgalomra számít a vasárnapi futamon. A helyzeten a gumistratégiák sem segítenek.

Pesszimistán várja az Orosz Nagydíj vasárnapi rajtját Lewis Hamilton, miután pénteken megtapasztalta a mezőnyre váró körülményeket. A Mercedes pilótája szerint kifejezetten nehéz volt szélárnyékban autózni, így a futamon várhatóan minden egyes előzési kísérletért meg kell majd izzadniuk a versenyzőknek.

„Amint egy másik autót pár másodpercre megközelítettem, nagyon nehéz lett a felzárkózás” – magyarázta tapasztalatait a négyszeres világbajnok. „Még gumikülönbséggel együtt is. Egy lágy szetten lévő autót próbáltam elkapni hiperlágyakkal. Sajnos ennek a pályának ez a negatívuma, nem is tudom, hogyan lehetne jobbá tenni.”

hamilton-action-szocsi-2018



Nem túl kecsegtető, hogy a brit szerint a bokszkiállások terén sem várhatunk túl nagy változatosságot. „Sajnos jó eséllyel egykiállásos verseny várható, szóval unalmas lesz a szurkolóknak. Rögtön tudtam, hogy ez lesz, mivel nehéz volt szélárnyékban autózni.”

A Pirelli motorsportért felelős igazgatója egyetért Hamiltonnal, a korábbi versenyek tapasztalatai alapján vélhetően stratégiai háborúra sem számíthatunk Szocsiban. „A csapatok spórolni fognak, ahogy azt a legutóbbi futamokon is láthattuk. Versenyt akarunk látni, nem óvatoskodást, de a megnövekedett gumikopás miatt idén az a tendencia, hogy a csapatok a második bokszkiállás elkerülése érdekében inkább spórolnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: