DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stroll: Ez vezethetetlen, kiállok!

Az elmúlt évek egyik legmélyebb krízisét éli meg a grove-i istálló, Szocsiban sem látszik semmi előrelépés. Lance Stroll a teljes pénteki napon az utolsó helyet bérelte ki, a Williams vezethetetlen.

A pénteki szabadedzéseken Szocsiban is sajnos a szokásos helyen köszönthettük Lance Strollt és Szergej Szirotkint, az utolsó helyek egyikén. A tizenkilenc éves, a brit gárdánál versenyző kanadai mindkét gyakorláson az utolsó pozícióban végzett, míg a fiatal orosz csapattárs egy tizennyolcadik és egy tizenkilencedik hellyel (nem) büszkélkedhet.

A lemaradás is igen tekintélyes, a délutáni leggyorsabb Lewis Hamiltonhoz képest három és fél másodperc. Stroll délelőtt még 4,5 másodperccel kapott ki Sebastian Vetteltől, de ekkor még újonc csapattársától is elmaradt 1,9 másodpercre. Annyira nem akart működni az autója, hogy a nyolcas kanyarban történt kiperdülése után rádión szólt ingerülten a csapatnak: „A bokszba kel mennem, ez az autó vezethetetlen!”

Szirotkin sem tűrte szó nélkül nehezen vezethető autóját. „Valamit tudunk csinálni a bal elsővel? Amikor fékezek, mindig balra húz az autó” – panaszkodott az orosz a rádión. Délután egy fokkal jobban összeálltak a dolgok, de ettől függetlenül az utolsó két helyen szerénykedik a két Williams-pilóta.

Stroll mindkét edzésen az utolsó helyen végzett


„Rengeteg értékes információt gyűjtöttünk, miközben köröztünk az autóval, ugyanakkor a teljesítményünk még messze elmarad a várttól. Az első menetekhez képest több területen is sikerült javulnunk. Több másik dolgot is optimalizálnunk kell holnapig, ráadásul azt sem tudjuk, milyen idő lesz” – nyilatkozta Szergej Szirotkin.

„Élvezem, hogy a hazai nagydíjamon versenyezhetek, zsúfolt napjaim vannak, de rengeteg támogatást kapok, erre nem is számítottam. A rajongóktól kapott pozitív energiát a teljesítményem javítására kell használnom” – tette hozzá az orosz pilóta.

„Átlagos pénteket zárhatunk, sok kört tettem meg. Az első szabadedzés végén elfékeztem a gumit, így inkább befejeztük a körözést, mert elhasználtuk az összes abroncsot, amit délelőttre szántunk. Rettentő lassúak vagyunk eddig, de a szombati nap egy új lehetőség, remélem holnapig kitalálunk valamit, hogy erősebbek legyünk” – ismerte el Lance Stroll. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: