DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz szemfertőzéssel versenyez Szocsiban

Nincs egyszerű hétvégéje a Renault spanyol pilótájának: az első szabadedzést ki kellett hagynia szemprobléma miatt, a másodikon viszont boldog volt autója teljesítménye miatt.

Artem Markelov kapott lehetőséget a francia gárdától az első szabadedzésen, mivel Carlos Sainz furcsa problémával küszködik az Orosz Nagydíj hétvégéjén. Szemfertőzése ellenére nem sok kellett a spanyolnak ahhoz, hogy az első tízben zárja a második szabadedzést.

Sainz a probléma ellenére pozitívan kezdte a nap értékelését: „Egyszerű szemfertőzésem van, de szerintem jól leszek a versenyre. Nem ideális, ha az ember kihagyja az első szabadedzést, de az is elégedettséggel tölthet el, hogy amikor beültem az autóba délután, nem ért nagy meglepetés. Pozitív délutánunk volt, sikerült jó sok kört megtennünk, és felkészülnünk az időmérőre és a versenyre.”

 sainz-a-szocsi-szabadedzesrol-2018



„Tudjuk, hogy dolgoznunk kell azon, hogy a legtöbbet hozzuk ki a gumikból, mivel ez lehet a kulcs vasárnap. Jó ötletünk van rá, hol lehet egy kicsit többet találni a pályán, így várom a szombatot” – mutatott rá a spanyol, miben kell még javulnia a Renault-nak a hétvége folyamán.

„Remélem, gond nélkül meg tudom csinálni a versenyt, bár egy kicsit nyugtalanít a helyzet. Nem árt, ha az ember jól lát, ha egy F1-es autóban ül” – fogta egy kicsit humorosabbra a figurát Sainz. „Az is vicces, hogy helikopterrel szállítottak kivizsgálásra, ami egy új tapasztalat volt nekem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: