DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: A Ferrari nem mutatott meg mindent

Lewis Hamilton rendkívül elégedett volt a mai napjával, különösen azt tekintve, hogy Szocsiban sohasem ment jól. Bottas azonban figyelmeztet: szombatra feljavulhat a Ferrari.

A tavalyi Orosz Nagydíjon Lewis Hamilton csak a negyedik helyről indulhatott, majd ott is ért célba, csapattársa, Valtteri Bottas pedig megszerezte élete első győzelmét Formula-1-es pályafutása során. Az első szabadedzésen a brit versenyző a harmadik helyen zárt, de már ott is látszott a gumikülönbségből, hogy a Mercedesben bőven van még erő. A második edzésen aztán bevetették a hiperlágy gumikat, és állva hagyták a mezőnyt.

„Szocsi a közelmúltban a gyengéim közé tartozott, különösen tavaly” – kezdte értékelni pénteki napját Lewis Hamilton. „Szóval nagyon sok munkát fektettem abba, hogy megtaláljam az autó egyensúlyát, és hogy rájöjjek, hol lehetnék gyorsabb. Ebből a szempontból is jól alakult a mai nap, azt hiszem. Versenyről versenyre egyre többet tanulunk, és az utóbbi pár hétvége segített bennünket abban, hogy jó legyen a hozzáállásunk ehhez a futamhoz.”



„Hoztunk néhány fejlesztést ide, és az a tény, hogy az év ezen szakaszában, mikor már a 2019-es autóra fókuszálunk, mikor mindjárt vége a szezonnak, még mindig ekkora munka folyik a háttérben, engem is arra ösztönöz, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a technikából. Ez egy jó nap volt, remélhetőleg ezt holnap is elmondhatom majd.”

A tavalyi győztes, Valtteri Bottas azonban figyelmeztetett mindenkit arra, hogy a Ferrari szombatra meg szokta találni a tempóját: „Előzetesen jónak mondanám az autót, de persze még finomítanunk kell a beállításokon. Nagyon nehéz olyan beállítást találni, ami minden kanyarban megfelelő egyensúlyt biztosít, mert ez a pálya rendkívül változatos. Hoztunk pár új aerodinamikai elemet magunkkal, amik jól működtek, kellő tapadást biztosítottak számunkra, de majd meglátjuk, hogy ez elegendő lesz-e a hétvégére. Számomra úgy tűnt, hogy a Ferrari rejteget valamit, szóval biztos vagyok benne, hogy holnap erősebbek lesznek, úgyhogy nagyon keményen kell majd nyomnunk” – mondta Valtteri Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: