DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Giovinazzi nem is kívánna Raikkönennél jobbat

A Ferrari neveltje alig várja, hogy jövőre a finn világbajnok mellett versenyezhessen, szerinte ugyanis egy újonc F1-es pilóta Raikkönennél ideálisabb csapattársat nem is kívánhatna.

Antonio Giovinazzi 2017 elején kétszer megízlelhette, milyen érzés teljes versenyhétvégét teljesíteni egy Formula-1-es csapatnál, ám az Alfa Romeo Saubernek köszönhetően jövőre jön el számára a teljes értékű debütálás. Az olasz mellé ráadásul nem más, mint 2007 világbajnoka, Kimi Raikkönen érkezik csapattársként, amivel Giovinazzi számára egy kisebbfajta álom valósul meg. Számára ő lesz „a legjobb csapattárs”, ahogy fogalmazott.

 giovinazzi-raikkonen-2017-portre



„Nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, és ha kérek tőle valamit, akkor biztos lehetek benne, hogy segít. Szerintem nincs jobb pilóta, akivel elkezdhetném a karrieremet, ráadásul alig várom, hogy egy világbajnok mellett versenyezzek” – magasztalta a finnt a 24 éves fiatal, akinek 2019-et illetően az elvárásai is magasra szöktek.

„Nagyszerűen dolgozik a csapat, az emberek pedig kifejezetten motiváltak. Ráadásul jövőre itt lesz Kimi a tapasztalataival. A neve biztos, hogy 110%-on fogja pörgetni az embereket, hogy minél többet nyújtsanak.”

Versenyző 2011 óta nem képviselte Olaszországot a Formula-1-ben, ez a megtiszteltetés jövőre a Ferrari neveltjéé. „Örömmel tölt el, hogy a rajongók ennyi idő után újra olasz versenyzőnek szurkolhatnak. Persze nagy olasz márkaként a Ferrari már eddig is jelen volt, de az F1-ben valahogy az a normális, ha ilyen nemzetiségű pilóta is van a mezőnyben. Alig várom már, hogy jövőre kitűzhessem a zászlót Melbourne-ben.”

Giovinazzi meglátásai szerint a Sauber jelentőset fejlődött, amióta utoljára a C37-esben ült. „Ez két hónapja, a Hungaroringen volt. Úgy érzem, hogy azóta az autó minden tekintetben sokat javult. Tapadásban ugyanakkora előrelépést érzek, mint a[z év eleji] barcelonai és a[z augusztusi] hungaroringi teszt között, ami külön örömmel tölt el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: