DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Két váratlan nevet is számításba vesz a Haas

Más csapatokkal ellentétben az amerikaiaknál nem kizáró ok, ha valaki Mercedes-nevelt: Günther Steiner nem zárkózik el Ocontól vagy Russelltől, habár a legvalószínűbb, hogy Magnussent és Grosjeant jelentik be Japánig.

Fogynak a Formula-1-es ülések a középmezőnyben is: a héten a Sauber felállása teljessé vált, Szocsiban várhatóan bejelentést tesz a Toro Rosso, és rövidesen a Haasnál is kikerülhet az „elkelt” tábla. Szingapúrban Günther Steiner csapatfőnök azt mondta, két héten belül nevezik meg 2019-es versenyzőiket.

„A két hét Japánban telik le, és addig közölni fogjuk” – ismételte el Steiner a crash.net-nek Szocsiban. A legnagyobb esélye annak van, hogy a csapat Kevin Magnussen és Romain Grosjean párosával hosszabbít. A francia helye nemrég még bizonytalannak tűnt gyenge év eleji formája miatt, most viszont a csapat elégedett teljesítményével. „Azóta megtalálta a kulcsot, ahogy ő fogalmaz, és nem veszítette el újra. Úgy gondolom, egészen jól teljesít” – tette hozzá a csapatfőnök.



Annak ellenére, hogy a jelenlegi pilóták a 2019-es év favoritjai, Steiner elismerte, hogy Esteban Ocont és a Formula-2-es éllovasát, George Russellt sem hagyja figyelmen kívül a csapat. Mindketten a Mercedes utánpótlásába tartoznak, ami Ocon esetében többször megbosszulta magát: a Renault-nak és a McLarennek sem kellett a német márkához fűződő kapcsolat miatt. Úgy tűnik, a Ferrarihoz közel álló Haast ez nem zavarná.

„Az ilyen pilótákat mindig számításba kell venni, hiszen mindketten jó versenyzők. De magunkkal is kell törődnünk, és azt hiszem, ez a probléma a Mercedesé. Túl sok tehetség van náluk, most pedig valamilyen megoldást kell találniuk erre. Miért lenne ez probléma mások számára?” – beszélt a két fiatalról, akik nyilvánvaló tehetségük ellenére könnyen lemaradhatnak a 2019-es rajtrácsról.

Elárulta azt is, hogy a 2017-es Formula V8-bajnok Pietro Fittipaldival újraéledtek a tárgyalások. Az ifjú brazil tesztlehetőségről egyeztett a Haasszal, mikor a WEC spái versenyén eltörte lábát. „Múlt héten beszéltem Pietróval, kellemesen érzi magát, nincsenek fájdalmai, így újra szóba jött, hogy akár tesztelhet az év végén. Konklúzióra egyelőre nem jutottunk, Japán után fogunk beszélni újra, mikor mindketten az Államokban leszünk” – tért ki a legendás Emerson Fittipaldi unokájára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: