DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Giovinazzinak muszáj tanulnia Raikkönentől

Egy korábbi olasz F1-es pilóta szerint a Sauber fiataljának óvatosnak kell lennie, de annyi mindent kell megtanulnia világbajnok csapattársától, amennyit csak lehetséges.

Vitantonio Liuzzi óta nem volt Formula-1-es pilótája Olaszországnak, a következő szezonban viszont megtörik a jég és Antonio Giovinazzi révén ismét szurkolhatnak saját versenyzőjüknek a taljánok. Ennek természetesen maga Liuzzi is örül, erről beszélt a Corriere dello Sportnak.

"Az úgynevezett fizetős versenyzők korszakában Olaszország eléggé szenvedett ezen a téren. Most viszont majd végre nemcsak a Ferrarinak lehet szurkolni, úgyhogy nagyon örülök Antoniónak" - mondta az olasz lapnak a 38 éves korábbi Formula-1-es pilóta, aki szerint Giovinazzi nagyon sokat tanulhat majd rutinos csapattársától, Kimi Raikkönentől.

hajkönen



"Meg kell próbálnia a lehető legtöbb információt kiszedni Kimi Raikkönenből, ami persze nem lesz könnyű egy olyan hűvös pilótánál, mint a finn. Viszont az, hogy az eredményeket tekintve egy ilyen jó versenyzőhöz hasonlítják majd, komoly lehetőség számára és Giovinazzinak tilos elbizakodottnak, vagy túl merésznek lennie. A Formula-1-ben nagyon könnyű megégetnie magát az embernek és tavaly ő kockáztatott" - utalt arra, amikor Giovinazzi 2017-ben Pascal Wehrleint helyettesíthette a Saubernél, ahol remek tempót mutatott, de hibázott és összetörte az autót.

Ez utóbbira hívta fel a figyelmet Mika Salo is, aki nincs elragadtatva Giovinazzitól, sőt, egyenesen azt mondta, hogy ő inkább megtartotta volna Marcus Ericssont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: