DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Renault meglepődött, hogy Ricciardo igent mondott

A közvélemény, a Red Bull, de még maga a Renault istálló is meglepődötten fogadta Daniel Ricciardo elhatározását, hogy elhagyja a bikákat és a francia gyári istállóhoz igazol.

Bár Alain Prost korábban elmondta, nagyon sok követ megmozgattak és igen komoly fizetéssel csalogatták a hétszeres futamgyőztes ausztrál pilótát, mégsem bíztak igazán abban, hogy a topcsapatnak számító Red Bull-t elhagyja az ő kedvükért és eleinte úgy is nézett ki a dolog, hogy jövőre is marad a Verstappen-Ricciardo páros.

Még néhány nappal korábban is arra számított a sajtó és a szakemberek többsége is, hogy az ausztrál marad a helyén. Aztán derült égből a villámcsapásként ért mindenkit, amikor hivatalosan bejelentették, hogy Ricciardo hosszú évek közös munkáját követően váltásra szánta el magát és elfogadta a Renault ajánlatát. Christian Horner először azt hitte, viccelődik vele rutinos pilótája.

A Renault igyekezett végig őszinte lenni kiszemeltjével és többször egyértelműen hangoztatták, hogy a csapat ugyan folyamatos fejlődési pályán van, de a következő szezonban semmi esélye nem lesz (még) a világbajnoki címért harcolni. Nagy valószínűséggel Ricciardo gyengébb eredményeket hoz majd, mint idén (bár a jövő évvel kapcsolatban a Red Bullnál a Honda-motor komoly rizikófaktor).

Ricciardo tudja, mi vár rá, mégis a Renault-hoz igazolt


„Talán kicsit túl korai erről beszélni, de még nem vagyunk igazán közel az élmezőnyhöz. De amikor Daniellel tárgyaltunk, végig őszintén vázoltuk neki a helyzetet, tehát pontosan tudta, mibe vág bele. Látta, hogy mi jöhet jövőre” – nyilatkozta Alain Prost, a Renault főtanácsadója.

„Tudja, hogy jövőre nem nyerhet még világbajnoki címet. Jobbak leszünk, de még jó időbe telik, mire teljesen felzárkózunk. Éppen ezért minket is meglepett, hogy azt mondta: ’Igen, jönni akarok!’. Bizonyára az ő érkezése is még inkább javulásra sarkallja majd az istállót. Emiatt kicsit nagyobb a nyomás a csapaton, de ha megnézzük, ez inkább egy pozitív nyomás” – tette hozzá a négyszeres világbajnok francia.

Mindenképpen érdekes lesz nézni, hogy a Renault és a Red Bull-Honda mire megy egymás ellen a következő években.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: