DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon kapaszkodik az utolsó szalmaszálba

A Force Indiától menni kényszerülő Esteban Ocon megpróbálja a Williams ülését megszerezni jövőre, de biztos abban, ha nem sikerül, akkor is visszatér 2020-ban a száguldó cirkuszba.

A remek tehetséggel megáldott, ám balszerencsés helyzetbe kerülő fiatal francia pilóta nagyon könnyen lehet, hogy nem lesz ott a jövő évi rajtrácson. Folyamatosan szűkülnek lehetőségei, a Stroll-féle felvásárlás jelenlegi csapatánál húzta ki alóla a szőnyeget, a korábbi ígéretek pedig csak ígéretek maradtak.

Egyértelmű, hogy Oconnál gyengébb képességű pilóták is tagjai a mezőnynek, ám jó helyen kell lenni jó időben, a másik út pedig az elképesztő szponzori háttér. Annak ellenére, hogy tavaly és idén is bizonyította tehetségét a Mercedes által támogatott ifjonc, mégis valószínűleg ülés nélkül marad. De legrosszabb esetben is csak egy évre.

„Furcsa, hogyan alakulhatott így, nemrég még két nagycsapat közül választhattam, amiről a legtöbb pilóta csak álmodna. De mindenképpen megoldást találunk majd a helyzetre. Még ha ki is kell hagynom a következő szezont, biztos vagyok abban, hogy 2020-ban visszatérek a Formula-1-be” – nyilatkozta Esteban Ocon a TF1 francia televíziónak.

A jövő évre már csak a Williamsben reménykedhet Ocon, de 2020-ra biztosan visszatér


Tegnap óta hivatalos, hogy Antonio Giovinazzié a másik Alfa Romeo-Sauber ülés (Kimi Raikkönen mellett), tehát ez az ajtó is bezárult. Eredetileg a Renault volt a leginkább képben, de a francia gyári istálló végül teljesen váratlanul a Red Bulltól átszerződő Daniel Ricciardo mellett döntött.

„Meglepődtem, amikor a Renault leigazolta Daniel Ricciardót. A Renault azzal magyarázta, hogy azért, mert én a Mercedes programjának részese vagyok. Ellenben én nem értek egyet Cyril Abiteboullal. Igen, a Mercedes segített a Formula-1-be, de ha egy Renault-ban ülnék, az sem számítana. Sportemberként eléggé felbosszantott a dolog, hogy nem csak az elért eredményeink számítanak.”

„Nem tudom, mehetek-e a Williamshez. Egyelőre tárgyalásban állunk, reméljük, minden megfelelően összeáll” – tette hozzá Ocon. Ahogy George Russell is elmondta, sajnos kevés csapat van a Formula-1-ben, még legalább kettőre szükség lenne, hogy a fiatal tehetségek ne kerülhessenek ilyen könnyen körön kívül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: