DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: Ennek nem szabadna megtörténnie Oconnal

A korábbi világbajnok úgy véli, mostanában rosszabb a helyzet a pilótaprogramokban, mint előtte, amit Esteban Ocon „szörnyű” helyzete mutat. Sergio Perez szívesen lenne a Ferrari vagy Mercedes pártfogoltja, de ő is beismeri a hátulütőket.

Míg Charles Leclerc jövő évi szerződése a Ferrari versenyzői akadémia működését dicséri, addig Esteban Ocon méltatlan helyzete a Mercedes pilótaprogramjának értelmét kérdőjelezi meg, a francia tehetség  – aki Leclerc-hez hasonló sikereket ért el az utánpótlás-kategóriákban – nagy valószínűséggel ülés nélkül marad 2019-ben. A németek korábbi versenyzője, Nico Rosberg általánosságban dicséri az utánpótlásprogramokat, Ocon helyzetét azonban elkeserítőnek tartja:

„Számos topversenyző azért kaphatta meg a szükséges támogatást, mert az F1-es csapatok nagyobb szerepet vállalnak, mint bármikor, ez pedig, úgy gondolom, egy jó dolog” – mondta az Autosportnak a 2016-os világbajnok. „Az F1-es csapatok maguk veszik át a kezdeményezést, nagyon fiatal versenyzőket kezdenek el támogatni, épp ezért nem hinném, hogy a helyzet katasztrofális lenne.”



„Talán kicsit rosszabb, mint korábban, és oda kell figyelnünk, mivel olyan helyzetnek, mint Oconé, nem szabadna megtörténnie, szörnyű. Ő egy szenzáció, nagyon jól vezet, ehhez képest nincsen ülése. Ez egy szörnyű dolog, az ilyet el kellene kerülni” – tért ki Oconra.

A bizonytalan sorsú francia csapattársa, Sergio Perez szintén beszélt a pilótaprogramok előnyeiről és hátrányairól – első kézből tudja, hiszen egykor ő is a Ferrari akadémistája volt, a kapcsolat azonban nem sokban befolyásolta Formula-1-es pályája alakulását.

„Ki nem akarna Mercedes-versenyző lenni? Amikor az F1-be jöttem, Ferrari-versenyző voltam az akadémián keresztül, azután viszont a McLarenhez igazoltam, így a programot el kellett hagynom. De természetesen mindenki akar élcsapathoz kötődni, mert ez az egyedüli módja annak, hogy a közeljövőben világbajnokká váljon. Én is szeretnék a Ferrari vagy a Mercedes programjában lenni. De ugyanakkor ez sem garantál helyet senkinek a Formula-1-ben. Nehéz megmondani” – vélekedett a Force India mexikóija.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: